Στρατής Παττακός… “Η ζωή μου όλη…” Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τον διακεκριμένο Λέσβιο γιατρό

patakos-lesvosnews-gr

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ Νίκος Διαμαντής, σας περιμένουν την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00, στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Δ.Θ.Π., με τον καρδιοχειρουργό Στρατή Παττακό , στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Η ζωή μου όλη…”, με την επιμέλεια του Θανάση Θ. Νιάρχου.

Ο Στρατής Παττακός γεννήθηκε το 1951 στον Πολιχνίτο της Μυτιλήνης. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ αυτής με άριστα.

Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο με διευθυντή τον Καθηγητή κο Γρηγ. Σκαλκέα.

Το 1982 ανεχώρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου παρέμεινε επί 9 έτη ειδικευόμενος στην Γενική Χειρουργική και Καρδιοχειρουργική. Διετέλεσε Chief Resident του Georgetown Univ. Hospital.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991 με εμπειρία 2500 εγχειρήσεων γεν. χειρουργικής και 1000 εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς για να εργαστεί στο θεραπευτήριο “Υγεία” όπου διευθύνει την Β΄ Καρδιοχειρουργική Κλινική.

Σήμερα επιτελείται ένα έργο το οποίο σε μέγεθος και ποιότητα μπορεί να συγκριθεί με επιτυχημένα κέντρα του εξωτερικού και το οποίο συνίσταται σε 750 περίπου εγχειρήσεις καρδιάς το χρόνο με ποσοστό επιτυχίας περί το 99 %.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περί τις 10.000 εγχειρήσεις καρδιάς που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα καρδιοχειρουργικής του ενήλικα.

Η εκτίμηση των συναδέλφων του και η αγάπη και εμπιστοσύνη των ασθενών του είναι η υψηλότερη ανταμοιβή για την έντονη προσπάθεια για την επίτευξη του ως άνω έργου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο