Στο χορό των Ρίχτερ η Λέσβος… Περισσότεροι από 25 σεισμοί σημειώθηκαν μέχρι τώρα στο Camkalabak (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότεροι από 25 σεισμοί έχουν σημειωθεί από τις 05:52 στην περιοχή Camkalabak της Τουρκίας μέχρι τώρα, με τις δύο πιο ισχυρές να φθάνουν τα 5,2 και 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε όλη τη Λέσβο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ιδιαίτερα ανησύχησαν οι κάτοικοι του Μολύβου και της Πέτρας.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές επί Ελληνικού εδάφους, πλην ορισμένων περιπτώσεων με πτώσεις σοβάδων σε παλιές κατοικίες.

Ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθησύχασε τους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι το φαινόμενο παρακολουθείται, αφού προέρχεται από μια περιοχή, όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων.

Ο κ. Λέκκας τόνισε επίσης ότι οι σεισμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας που στο παρελθόν έχει δώσει καταστροφικούς σεισμούς και ότι ασφαλή συμπεράσματα για την εξέλιξη του φαινομένου θα έχουμε μετά από την παρέλευση 48ωρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Στο χορό των Ρίχτερ η Λέσβος… Περισσότεροι από 25 σεισμοί σημειώθηκαν μέχρι τώρα στο Camkalabak (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο