Στην Εισαγγελία Μυτιλήνης η “ΚΙΒΩΤΟΣ” για τις σφαγές ζώων στο πανηγύρι της Πηγής

sfagi-zoon

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι στις 16 Ιουλίου 2016, στο χωριό Πηγή Λέσβου πραγματοποιήθηκε υπαίθρια σφαγή ζώων στα πλαίσια του τοπικού πανηγυριού.

Ήδη από πέρυσι, η Εισαγγελία Μυτιλήνης είχε καταστήσει σαφές ότι η δημόσια σφαγή ζώων αποτελεί παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας περί κακοποίησης των ζώων (Ν.4039/2012, Άρθρο 16) και περί σφαγής ζώων (Π.Δ. 327/1999, «Προστασία των ζώων κατά την σφαγή και θανάτωσή τους», Κεφάλαιο ΙΙΙ «Θανάτωση εκτός σφαγείου»). Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά κάνουν λάθος!

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης αποστέλλει αύριο (19/7) όλο το αποδεικτικό υλικό στην Εισαγγελία Μυτιλήνης ζητώντας την ταυτοποίηση και την ποινική δίωξη των εικονιζόμενων δραστών.

Παράλληλα έχουμε ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ζητώντας να εξασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας αρχής γενομένης από τα προσεχή πανηγύρια προς τιμή του Προφήτη Ηλία.

Τέλος, ζητάμε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας εφόσον αντιληφθούν τη δημόσια σφαγή οποιουδήποτε ζώου σε κάποιο τοπικό πανηγύρι. (α) να φωτογραφίσουν/βιντεοσκοπήσουν το γεγονός και τους δράστες (β) να καλέσουν ΑΜΕΣΑ την Άμεσο Δράση (100) ή/και την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης (698 784 9063) ώστε να συλληφθούν επιτόπου οι δράστες. ΜΑΖΙ μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην παρανομία και στην κακοποίηση των ζώων στη Λέσβο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο