Σπάσιμο Δήμων ΓΙΟΚ – Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους της Λέσβου και μερίδας υποψηφίων

Οριστικά στις καλένδες φαίνεται ότι οδηγείται το σπάσιμο το δήμων προεκλογικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η γνωμοδότηση που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης λέει όχι στην διάσπαση των δήμων λίγους μήνες πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει πριν από δέκα ημέρες η aftodioikisi.gr,  σύμφωνα με συνταγματολόγους στους οποίους έχει απευθυνθεί το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της εγγύτητας της διαδικασίας των εκλογών εγείρονται συνταγματικά ζητήματα που εδράζονται στο άρθρο 52 του Συντάγματος («Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.

Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής»).

aftodioikisi.gr

Διαβάστε τι γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος:

“Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η διάσπαση του Δήμου κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΝΣΚ. Αν είναι αλήθεια,σημαίνει ότι δυστυχώς για ακόμα μία φορά υπήρξε εμπαιγμός τον οποίο ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει πλέον η πολιτική βούληση να πραγματοποιηθεί. Οψόμεθα συνεπώς στις κάλπες του Μαΐου. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν αναδιατάξεις του αυτοδιοικητικού τοπίου.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο