Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

pame-lesvou

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συνάδελφοι/ισσες,

 

 Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016.

 Απόφαση 36ου Συνεδρίου

Πανεργατική 24ωρη Απεργία  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Ευρωπαίων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων. Τα μέτρα που προωθούν σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει νέα κέρδη για τους πλούσιους, βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και των δανειστών έχουν ένα και μοναδικό στόχο: ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη. Για την παραπέρα αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, ώστε να έρθουν «επενδυτές» σε μια χώρα όπου θα υπάρχουν μισθοί πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα.

Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περικοπές κρατικών δαπανών 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ, δηλαδή ληστρικό ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και ακινήτων –  φιλέτων, ύψους 2 δις. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στους πιστωτές.

Η κυβέρνηση σε συμφωνία με το κουαρτέτο ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Τώρα χρειάζεται ενιαία πανεργατική κλιμάκωση με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, σε κοινό αγώνα με τη νεολαία και τα πληττόμενα μικρομεσαία στρώματα. Για να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να μην έρθει στη Βουλή η νέα αντεργατική λαίλαπα, για τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους και τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και στα Απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό! Όλοι στον αγώνα!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην πανεργατική Απεργία

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Συγκέντρωση: Κεντρικά Σχολεία Μυτιλήνης   11:00πμ

 Ε.Γ. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

10.30 μμ. στην πλατεία Σαπφούς

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει τη β’ αξιολόγηση και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της ακόμη μεγαλύτερης εξαθλίωσης των εργαζόμενων και του λαού, υπό τις οδηγίες της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ.

Μιλά για «θριάμβους». Θέλει να μας πείσει ότι έχουμε να κερδίσουμε από τις διαπραγματεύσεις της. Στην πραγματικότητα το μόνο αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι και στα επόμενα χρόνια ή και δεκαετίες εμείς και τα παιδιά μας θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τον βαρύ λογαριασμό της κρίσης του κεφαλαίου. Η διαπραγμάτευσή τους για το χρέος δεν φέρνει καμιά ελάφρυνση, φέρνει απανωτά μνημόνια και κόφτες, είναι ένας νέος οδοστρωτήρας που θα περάσει πάνω από το εισόδημα και τα δικαιώματά μας προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία των καπιταλιστών.

Οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλουν για το Δημόσιο έχουν στόχο να κάνουν το κράτος ακόμη πιο αντιλαϊκό, ακόμη πιο πειθήνιο και αποτελεσματικό υπηρέτη των μονοπωλίων. Προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις και νέες μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Παράλληλα εντείνεται η φοροληστεία με μέτρα όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά. Αφήνονται να βουλιάξουν στην εξαθλίωση οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τα νησιά μετατρέπονται σε τεράστια κέντρα κράτησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση συμμετέχει σε όλα τα επικίνδυνα, τυχοδιωκτικά, ιμπεριαλιστικά παιχνίδια στην περιοχή δημιουργώντας νέες απειλές για τον λαό και την εργατική τάξη της χώρας μας. Οργανώνει ψευτοπατριωτικές παράτες ενισχύοντας και ξεπλένοντας ξεδιάντροπα την εγκληματική συμμορία των φασιστών-ναζί χρυσαυγιτών.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παίζουν πια ξεδιάντροπα τον ρόλο που χρόνια τώρα ξέρουν, στην υπηρεσία της Κυβέρνησης, των αφεντικών, των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκαναν τον τελευταίο καιρό ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην απεργήσουν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, για να μη συναντηθεί η οργή των εργατοϋπαλλήλων με την οργή των άνεργων και των συνταξιούχων, με την οργή των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των σπουδαστών, των γυναικών. Τρέμουν μήπως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο ταξικό μέτωπο που θα στοχεύει τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης. Μόνο με τις πιέσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δέησαν να συμμετάσχουν στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Αυτό είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ΤΡΕΜΟΥΝ τη δύναμή μας, ΤΡΕΜΟΥΝ την ΑΠΕΡΓΙΑ. Είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ κι ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ό,τι κι αν διαδίδουν οι διάφοροι πονηροί καλοθελητές, δεξιά κι αριστερά.

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις.

ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

 

Μυτιλήνη, 6 Δεκέμβρη 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία 8/12/16

 

Τα νέα αντεργατικά μέτρα δεν θα περάσουν

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να καταργήσει ότι έχει απομείνει μετά τις παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στο εργατικό δίκαιο.

Είναι έτοιμη να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι συνεχίζουν τη λιτότητα και δημιουργούν ακραία φτώχεια, αυξάνουν την ανασφάλεια, γιγαντώνουν τα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα, δεν μειώνουν την ανεργία και σπρώχνουν καθημερινά μεγάλα τμήματα του εργαζόμενου Λαού στο κοινωνικό περιθώριο.

Είναι έτοιμη να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, να καταργήσει την απαιτούμενη έγκριση του Υπουργού, να θεσπίσει νέο υποκατώτατο μισθό, να εφαρμόσει νέες μορφές εργασίας ακόμη και λίγων ωρών την εβδομάδα, να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα της εργοδοσίας, να εφαρμόσει την ανταπεργία (lockout), να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας, να μειώσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, να προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Η Πολιτική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Λέσβου καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια. Όλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις  πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

 

Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει.

 

Για να ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία «σεισάχθεια» στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.

Από το Γραφείο Τύπου

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις ΕΕ, ΔΝΤ, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και σε αγαστή συνεργασία με τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Μερικά μόνο από αυτά που φέρνουν είναι:

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μαζική. Να στείλουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση των απωλειών μας. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, στα 751 βασικό μισθό και υποχρεωτικά να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στα 600 κατώτερο στους συνταξιούχους και στο επίδομα ανεργίας. Σ’ αυτό το νέο σφαγιασμό η συγκυβέρνηση, οι μεγαλοεργοδότες βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες, άξιους συμμάχους τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Πρόσφατα κιόλας οι ίδιες αυτές ηγεσίες αποφάσισαν ξεχωριστές μέρες απεργίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, δείχνοντας έτσι πώς πραγματικά θέλουν το κίνημα στο γύψο, εξυπηρετώντας στο έπακρο τις απαιτήσεις των καπιταλιστών.

Στο νησί μας η κουβέντα μόνο για την αύξηση του ΦΠΑ χωρίς να γίνεται λόγος για την φοροληστεία που στενάζει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να ισοπεδώσουν τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει είναι ουσιαστικά συζήτηση που δεν πιάνει στο σύνολο της τα προβλήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων. Αυτήν την ίδια στιγμή που ο λαός μας στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, με χιλιάδες εργαζόμενους σε 4ωρα, σε κακοπληρωμένα 5μηνα προγράμματα, με τον σφαγιασμό του πρωτογενή τομέα παραγωγής φορολογώντας κάθε φτωχό αγρότη από το πρώτο ευρώ, με τους συνταξιούχους να έχουν δει τεράστιες μειώσεις το τελευταίο διάστημα στις συντάξεις τους. Αυτή την ίδια στιγμή χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας όχι μόνο για την αύξηση του ΦΠΑ αλλά ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που ματώνουν το λαό, ενάντια στις βλέψεις και αξιώσεις των καπιταλιστών.

Θύματα αυτής της πολιτικής, του ιμπεριαλισμού, είναι και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα «κέντρα  κράτησης», μετά την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που όξυνε τα προβλήματα των ίδιων αλλά και των κατοίκων του νησιού μας με τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να δώσουμε μαχητική απάντηση με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία, κανείς στην δουλειά, στο γραφείο, στο χωράφι εκείνη τη μέρα. Μόνο με αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο