Σε «προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου» μετονομάζεται τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε «προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου» μετονομάζεται τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Αλέξανδρου Χαρίτση, και του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, που αναρτήθηκε σήμερα, στη «Διαύγεια.

Είχε προηγηθεί από τις 23 Οκτωβρίου 2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου με την οποία προτείνεται η μετονομασία της προβλήτας από τον πράσινο φανό εισόδου εσωτερικής λιμενολεκάνης έως τον πράσινο φανό κύριας εισόδου λιμένα Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ η ονοματοδοσία γίνεται σε «ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα υποπλοίαρχο του λιμενικού, Κυριάκο Παπαδόπουλο, και αναγνώρισης στο πολύτιμο έργο που επιτέλεσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης των ετών 2015-2016».

Ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602, στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015-2016. Έχασε ξαφνικά τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς τον περασμένο Οκτώβριο.

kathimerini.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο