Σε καλό δρόμο η υπόθεση του μουσείου Τεριάντ… Σύντομα θα ορισθεί και το νέο Δ.Σ

Teriade_Mytilini

Οι οικονομικές εκκρεμότητες που ταλάνιζαν το ίδρυμα για αρκετά χρόνια έχουν ήδη τακτοποιηθεί, ενώ σύντομα θα ορισθεί και το νέο Δ.Σ., το οποίο θα αναλάβει την από εδώ και πέρα διεύθυνση του.

 Θετικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μουσείου Τεριάντ.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες που ταλάνιζαν το ίδρυμα για αρκετά χρόνια έχουν ήδη τακτοποιηθεί, ενώ σύντομα θα ορισθεί και το νέο Δ.Σ., το οποίο θα αναλάβει την από εδώ και πέρα διεύθυνση του.

Η σχετική κινητικότητα γύρω από το μουσείο ξεκίνησε με την συνάντηση που είχε τον Μάρτιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης με τον διοικητή του ΙΚΑ Δ. Καλαματιανό, στην οποία είχε συζητηθεί το θέμα των συσσωρευμένων οφειλών του μουσείου προς το ΙΚΑ.

Ακολούθησαν συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, για να φτάσουμε σήμερα στην κάλυψη – μετά από έκτακτή χρηματοδότηση από το Υπουργείο- του συνόλου των οικονομικών εκκρεμοτήτων του μουσείου.

Επόμενο βήμα, προκειμένου το μουσείο να ξεκινήσει πάλι κανονικά την λειτουργεία του, είναι ο ορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για τον οποίο οι σχετικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε δήλωση του σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Μετά από χρόνια αδιαφορίας, λύνεται ένα πρόβλημα που εμπόδιζε ένα σημαντικότατο πολιτιστικό κόμβο όπως είναι το μουσείο Τεριάντ, να προσφέρει, όσα μπορεί να προσφέρει, στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Αυτό έγινε δυνατό γιατί το υπουργείο Πολιτισμού και η πολιτική του ηγεσία, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τα χρόνια οικονομικά προβλήματα του Μουσείου, τα αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα με αποτέλεσμα να βρεθεί η καλύτερη λύση που αφενός μεν εγγυάται τη λειτουργεία του μουσείου και ταυτόχρονα προφυλάσσει και την πολιτιστική μας κληρονομιά»

Τέλος σημειώνουμε ότι ευχαριστήρια επιστολή για το θέμα, έστειλε ο Γ. Πάλλης, στον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά

Σχετικές δημοσιεύσεις

12 Άποψη για τα “Σε καλό δρόμο η υπόθεση του μουσείου Τεριάντ… Σύντομα θα ορισθεί και το νέο Δ.Σ”

Αφήστε ένα σχόλιο