Σε απόγνωση αγρότες και πολίτες της Λέσβου που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο λίγο πριν τις γιορτές

Η Δήμητρα Κινικλή μητέρα 4 παιδιών μαζί με τον Μιχάλη Καραγιάννη, συνεχίζουν την απεργία πείνας στην Μυτιλήνη, γιατί εδώ και 4 χρόνια λόγω γραφειοκρατίας του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν πάρει τις επιδοτήσεις.

Ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στο πλευρό τους.

Απαιτούν άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων καθώς και αποζημίωση για ψυχική οδύνη, διαφυγόντα κέρδη και απώλεια εισοδήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Ιωάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης μόλις ενημερώθηκε ότι δύο (2) απεργοί κτηνοτρόφοι (Δήμητρα Κινικλή, κάτοικος Γέρας και Μιχαήλ Καραγιάννης, κάτοικος Αγιάσου) από το πρωί βρίσκονται έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Ν.Π, τους κάλεσε στο Γραφείο του, παρουσία και του Βουλευτή Λέσβου κ. Σταύρου Τάσσου, και επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και έθεσε το θέμα των απεργών.

Ο Υπουργός ζήτησε πίστωση μιας ώρας για να συνεννοηθεί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πράγματι εντός του ανωτέρω χρόνου ο Υπουργός επικοινώνησε με τον κ. Γιαννέλλη και του έδωσε την υπόσχεσή του ότι μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έχουν μπει στο λογαριασμό των ανωτέρω δύο απεργών κτηνοτρόφων, ως και των υπολοίπων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα μη πληρωμής των επιδοτήσεων τους λόγω λάθους των υπηρεσιών , τα χρωστούμενα υπόλοιπα.

Αμέσως κάλεσε τους δύο απεργούς στο γραφείο του και τους ενημέρωσε σχετικά.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και δεκάδες άλλοι αγρότες της Λέσβου αλλά και απλοί πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και να περάσουν τις γιορτές τους στα μαύρα σκοτάδια.

Η κ. Ελένη Πετραδέλλη μας γράφει:

“Ήμουν στο ανέργων κ απόρων που έλεγαν πως δεν κόβουν το ρεύμα κ τελικά μέσα στον Σεπτέμβριο μου έκοψαν το ρεύμα! Υποτίθεται πως η κυβέρνηση έβγαλε ένα νομό, κάτι τέτοιο,να σβήνεται το χρέος και να γίνεται επανασύνδεση!! Όταν το έμαθα έκανα τα χαρτιά μου και τα κατέθεσα στα ΚΕΑ Μυτιλήνης όπου με βεβαίωσαν πως θα τα στείλουν και σε 2 βδομάδες θα είχα ρεύμα!! Έκτοτε με δουλεύουν όλοι,τα χαρτιά μου είναι ακόμα εδώ όπως μου λένε και φυσικά είμαι ακόμα χωρίς ρεύμα!!! Έχασα πριν 2 χρόνια τον αδερφό μου, έχω την μάνα μου χάλια! Εγώ άρρωστη επίσης! Άνεργη και άπορη!”

Ο κ. Δημήτρης μας γράφει:

“Κύριε Συνάνη έχω 3.700 φορολογική δήλωση τρία ανήλικα παιδιά το μεγαλύτερο 7 χρονών έχω πρόβλημα υγείας με 6% αναπηρία από ΚΕΠΑ και μου έκοψαν το ΚΕΑ λόγω ότι δεν έχω βγάλει το γυμνάσιο. Έχω και κάρτα ανεργίας ΑΜΕΑ και η γυναίκα μου επίσης τα παιδιά μου γεννήθηκαν με μεγάλη μυωπία με χαρτιά από το “ΠΑΙΔΩΝ” και είμαι ανασφάλιστος και με κόβουν το ΚΕΑ πριν λίγους μήνες που με βοήθησε το “Χαμόγελο του Παιδιού” για αερομεταφορά με C130.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο