ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – 15 παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες πέρασαν από τον έλεγχο της αστυνομίας στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Μία σοβαρότατη καταγγελία έφτασε στο Lesvosnews.gr από επιβάτες της πτήσης CND 496 με ώρα αναχώρησης 12.20 στις 4/10/2018 από Μυτιλήνη προς Άμστερνταμ.

Στην καταγγελία αναφέρουν ότι ενώ όλοι οι επιβαίνοντες της πτήσης είχαν περάσει από τον έλεγχο των διαβατηρίων και των ταξιδιωτικών εγγράφων χωρίς να βρεθεί κάτι παράνομο έγινε ξαφνικά επανέλεγχος των επιβατών μέσα στο αεροσκάφος και βρέθηκαν 15 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες οι οποίοι είχαν περάσει με πλαστά έγγραφα.

Αποτέλεσμα ήταν να κατεβάσουν όλοι οι επιβάτες τις αποσκευές τους και η πτήση να γίνει ένα μπάχαλο και οι τουρίστες να δυσανασχετούν με όλη αυτή την κατάσταση.

Κι εμείς ρωτάμε τώρα τον Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή κ. Ντουρουντού

Κύριε διευθυντά τι συνέβη;

Ποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους;

Συνεργάστηκαν κάποιοι αστυνομικοί για να περάσουν ανενόχλητοι τον έλεγχο οι παράνομοι μετανάστες;

Αν είχαν στις αποσκευές τους όπλα ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα τις θα μπορούσε να είχε συμβεί;

Δεν συγκινηθήκατε καθόλου από τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για την ύπαρξη τζιχαντιστών στη Λέσβο ώστε να έχετε αυξημένα μέτρα;

Γιατί ψευδώς κύριε Ντουρουντού αναφέρετε στο δελτίο τύπου που στείλατε στα ΜΜΕ ότι “οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν, σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία” ενώ είχαν επιβιβαστεί κανονικά και με το νόμο;

Περιμένουμε με ανυπομονησία μία εξήγηση…

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (04-10-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, είκοσι (20) αλλοδαποί, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν, σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, δελτία ταυτότητας και διαβατήρια αλλοδαπών Αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε, έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Δείτε τι αναφέρουν στην καταγγελία τους οι επιβάτες που μας έστειλαν και τη φωτογραφία που σας δημοσιεύουμε…

“Χτες 4/10/2018 στην πτήση CND 496 με ώρα αναχώρησης 12.20 από Μυτιλήνη προς Άμστερνταμ έγινε έλεγχος μέσα στο αεροσκάφος για επανέλεγχο διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους επιβάτες και μέσα βρέθηκαν 15 άτομα αλλοδαπών παράτυπων μεταναστών με πλαστά έγγραφα . Παρ´ότι είχαν ήδη περάσει τον αρχικό έλεγχο διαβατηρίων και επιβιβάστηκαν. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί ο αρχικός έλεγχος ΔΕΝ έγινε σωστά ; Γιατί έπρεπε να ρεζιλευτούμε σαν νησί για άλλη μια φορά αναγκάζοντας τους επιβάτες να βλέπουν ότι ταξιδεύουν με παράνομα άτομα ; Γιατί έπρεπε να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης 1.30 ώρα και όλοι οι επιβάτες να αναγκαστούν να κατεβάσουν τις χειραποσκευές τους για έλεγχο ;
Πόση ξεφτίλα αντέχει πια αυτό το νησί ;
Ο υπάλληλος που έκανε τον αρχικό έλεγχο τι έχει να πει ;
Με εκτίμηση” 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο