Πρώτο κουδούνι και αγιασμοί στα σχολεία της Λέσβου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ίσως μπορούμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ευτυχείς, γιατί κάθε Σεπτέμβρη ανανεώνουμε τη δυναμική μας από τους ίδιους τους μαθητές μας. Έχουμε τη δυνατότητα, με αναστοχασμό, να ανασύρουμε τα εφόδια, τα προτερήματα, να παραμερίσουμε ελαττώματα, να αντλήσουμε δύναμη από τους νέους και να σταθούμε υποστηρικτικά πλάι στον/στην καθένα/καθεμιά και στο σύνολό τους. Πέρα από τα εγκύκλια μαθήματα ας δείξουμε το ενδιαφέρον μας στην παιδική και νεανική ψυχή, στο νέο άτομο. Εκτός από τις γνώσεις και τη σχολική ύλη να προσφέρουμε οτιδήποτε μπορεί να πλάσει την ευμάλακτη μαθητική ψυχή, να ανυψώσει τους νέους, να τους δώσει τη δυνατότητα να εξελιχθούν κι έτσι να αποκτήσουν προσωπικότητα.

Μπροστά μας κάθε χρόνο έχουμε μια ορμητική νεότητα, η οποία περιμένει το ενδιαφέρον μας για να μεταμορφωθεί σε έναν παλλόμενο οργανισμό. Οιεσδήποτε συνθήκες κι αν υπάρχουν στα σχολεία μας πρέπει να διατηρηθεί η θετική σχέση δασκάλου και μαθητή, η αμφίδρομη αγάπη, η εμπιστοσύνη κι η αμοιβαία εκτίμηση. Το σχολείο κι ο εκπαιδευτικός είναι ο μοχλός κάθε μεταβολής. Δεν αρκεί η εφαρμογή των νόμων, η αλλαγή ή η ανατροπή τους. Η ανθρώπινη υπόσταση, η παιδαγωγική κι επιστημονική μας κατάθεση είναι οι πρωτεύοντες δημιουργικοί παράγοντες της εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι, ας έχουμε κατά νου ότι στον δάσκαλο και στο σχολείο οφείλεται μεγάλο μέρος της προόδου ή αντίθετα της στασιμότητας της κοινωνίας μας. Κι όπως λέει ο Ευάγγελος Παπανούτσος, για τον δάσκαλο, «εσύ είσαι ο “τυχερός”, αφού θα δουλέψεις όχι για να κάνει σημειωτόν, αλλά για να πάει μπροστά ο κόσμος».

Εύχομαι σε όλες και όλους μια καλή σχολική χρονιά

Υ.Σ.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έχει τα στοιχεία του ιδιαίτερου χαρακτηρισμού πολύ καλή. Οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν θα συμβάλουν ιδιαιτέρως στον έγκαιρο προγραμματισμό του έργου των σχολείων. Κι αυτή ας είναι η τελευταία αναφορά, σε ένα αυτονόητο θέμα.

 ΕΚ ΤΗΣ ΠΔΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

« Ευχές από ΔΔΕ Λέσβου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»

Με την ευκαιρία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου καλή προόδο.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η προσήλωση στο στόχο και πίστη στον εαυτό μας. Η θέληση για δημιουργία είναι η κινητήριος δύναμη που μας οδηγεί στην πραγματοποίηση των ονείρων μας.

Είστε η γενιά που έχει άπειρη πληροφόρηση αλλά μη μείνετε σε αυτήν, εκμεταλλευτείτε την και κάντε την γνώση με τη βοήθεια των δασκάλων σας. Η γνώση δεν αντικαθίσταται με τίποτε και να ξέρετε πάντα ότι θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη ζωή.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο τους έργο που για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι δημιουργικό, ουσιαστικό και να είναι από καρδιάς. Το εκπαιδευτικό έργο προκειμένου να έχει αντίκρισμα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αγάπη και διάθεση για προσφορά.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να στέκονται αρωγοί στο εκπαιδευτικό έργο και να συνηγορούν στην ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση των παιδιών τους παρόλες τις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εποχή που διανύουμε.

Πεποίθησή μου είναι ότι τα προβλήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία με διάθεση για συνεργασία ώστε να μη χρονίζουν και διογκώνονται.

Όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί, γονείς και δημόσιοι φορείς μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις και να εξαφανίζουμε τα εμπόδια που λόγω συνθηκών και άτυχων συγκυριών εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ομαλή πορεία των παιδιών μας μέσα στην εκπαίδευση.

Σαν Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου θα είμαι πάντα δίπλα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους σε οτιδήποτε και αν χρειαστούν. Θα δουλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για να λύνω τυχόν προβλήματα που θα προκύπτουν με στόχο ο δρόμος προς τη γνώση να είναι όσο το δυνατόν με λιγότερες δυσκολίες.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη με υγεία και κουράγιο σε όλους.

Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ

 

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

“Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκίνησε σήμερα, ο βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου παραβρέθηκε στον Αγιασμό του Πειραματικού  Λυκείου, του 2ουΛυκείου και του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και στους Εκπαιδευτικούς, να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:

«Χρέος όλων μας αλλά και του κράτους είναι να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε τα παιδιά μας να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση από τα σχολεία τους, αλλά και η πορεία τους αυτή να είναι γεμάτη από χαρά και αγάπη για τη γνώση.

Με δεδομένη την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Τοπικών Αρχών, είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε ενώ, από κοινού, θα αντιμετωπίσουμε τις τυχόν δυσκολίες που ενδεχομένως προκύψουν.

Στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς εύχομαι, με τη βοήθεια του Θεού, να έχουν ένα καλό ξεκίνημα, δύναμη και υγεία. Με δίψα για γνώση, με οργανωμένο διάβασμα και με διάθεση συνεργασίας, ο δρόμος της επιτυχίας να είναι πάντα ανοιχτός”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο