Προπηλάκισαν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Σκουρλέτη, Φίλη, Γαβρόγλου, Τόσκα, Ρήγα, Δρίτσα) έξω από το Πολυτεχνείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές που ανήκουν σε εξωκοινοβουλευτικές – αριστερές συλλογικότητες και μέλη φοιτητικών οργανώσεων αποδοκίμασαν έντονα το πρωί της Παρασκευής την αντιπροσωπεία από ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έφθασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του 1973.
Οι φοιτητές με συνθήματα και φωνές αποδοκίμασαν τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη, Κώστα Γαβρόγλου, Νίκο Τόσκα, Παναγιώτη Ρήγα και Θεόδωρο Δρίτσα.
Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, μεταξύ φοιτητών και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, την ώρα που ηγετικά στελέχη μετέβησαν στον χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσουν στεφάνι, φοιτητές, μέλη αριστερών φοιτητικών συλλόγων, δεν τους άφησαν να περάσουν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, με σπρωξίματα και κλοτσιές. Κάποιοι, μάλιστα, πετούσαν καφέδες και μπουκάλια με νερό.
Τελικά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να καταθέσει στεφάνι και αποχώρησε.
Λίγο πριν από τις 09.00 έφτασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου μέλη της ΚΝΕ για περιφρούρηση, καθώς στις 10.30 αναμένεται να καταθέσει στεφάνι ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
K. Γαβρόγλου: Εμμονή στις δημοκρατικές διαδικασίες

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά» και «πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στον χώρο του Πολυτεχνείου το πρωί, όταν ομάδα νεαρών εμπόδισε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε, επίσης, ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στον νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

«Αυτό που σήμερα εδώ διαμορφώθηκε δεν τιμά τους αγώνες εκείνης της γενιάς» σχολίασε ο Παναγιώτης Ρήγας μετά την επίθεση, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός σημείωσε: «Είναι οι αυριανοί φασίστες εν δυνάμει. Δεν θα τους αφήσει ο λαός όμως, είναι μια αισχρή φασιστική μειοψηφία».

«Πρόκειται για ενέργειες κάποιων οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες που έγιναν εκείνη την εποχή» επεσήμανε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακραία μειοψηφία προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό του Πολυτεχνείου»

«Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στον φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».

zougla.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο