Προκόπης Παυλόπουλος: “Η Βρίσα πρέπει και θα ξαναγίνει όπως ήταν… Πιστεύω σε βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Λέσβο βρέθηκε σήμερα για λίγες ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Πολιχνίτου με ελικόπτερο Σινούκ και τον συνόδευαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης.

Τον υποδέχθηκαν όλες οι τοπικές αρχές της Λέσβου, με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρος Γαληνό, τον Αντιδήμαρχο Πολιχνίτου Γιώργο Κατζανό και τον Πρόεδρο της Βρίσας Στρατή Παρακοιλά.

Ο κ.  Παυλόπουλος αφού είχε μία ενημέρωση στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, από τον καθηγητή γεωλογίας Νίκο Βούλγαρη και τον Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, για τη σημερινή κατάσταση της Βρίσας και της ευρύτερης περιοχής που χτυπήθηκε από τον φονικό σεισμό της 12 Ιουνίου, στη συνέχεια επισκέφθηκε το χωριό και περιπλανήθηκε μέσα στα ερείπια του ισοπεδωμένου οικισμού.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού είδε το μέγεθος της καταστροφής, σε δηλώσεις που έκανε στο ΜΜΕ αλλά και προς όλους τους παρευρισκομένους, είπε μεταξύ άλλων ότι ” οι κάτοικοι της Λέσβου και ιδιαίτερα της Βρίσας πρέπει να αντέξουν… Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύω ότι θα βοηθήσει… Η πολιτεία και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν… Δεν θα μείνουμε στα λόγια… Η Βρίσα πρέπει και θα ξαναγίνει όπως ήταν…”

Υποδεχόμενη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στη Βρίσα, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου είπε τα ακόλουθα:

«Κύριε Πρόεδρε σας καλωσορίζουμε στη Βρίσα.

Η Βρίσα δοκιμάστηκε από τον σεισμό και οι άνθρωποί της σήμερα βιώνουν τις συνέπειες αυτής της τραγωδίας.

Η παρουσία σας εδώ, εκδήλωση του αυθεντικού ενδιαφέροντός σας, γίνεται για όλους εμάς ένα σημείο στήριξης και ελπίδας.

Σήμερα κύριε Πρόεδρε, η αγωνιώδης μέριμνα όλων μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων με τον ταχύτερο και καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο