Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας – Διαπολιτισμική εκπαίδευση και διδακτική μεθοδολογία

panepistimio-spoudes

Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την    οικουμενικότητα της Παιδείας

Ένα ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ   500  ωρών στη ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ    που περνά μέσα  από την  Οικουμενικότητα της Παιδείας   για την ένταξη και  συνύπαρξη  της διαφορετικότητας στις πολυπολιτισμικές   σύγχρονες κοινωνίες.

Έως τις  30 Νοεμβρίου 2016   οι  εγγραφές  για συμμετοχή στο πρόγραμμα  με κόστος συμμετοχής  500 ευρώ  σε τρεις  ισόποσες δόσεις των 167 ευρώ (κατά την εγγραφή, αρχή β΄εξαμήνου  και τέλος).

*Προαιρετικά 30 ώρες Στοιχεία Αραβικής γλώσσας και εισαγωγή στον Αραβικό πολιτισμό

Με επιπλέον κόστος μόλις 100 ευρώ.

(ΠΙΘΑΝΑ αλλά όχι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ οφέλη από το πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης)

-Νόμος 4415/2016 (ΥΠΠΕΘ για τη Διαπολιτισμική Εκπ/ση)

Εγκύκλιοι-Προσκλήσεις από ΟΑΕΔ κ ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα προγράμματα σχετικά με την
1) Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και
2) διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας (το δικό μας περιλαμβάνει κ τα δύο μαζί).

-Ο ΟΑΕΔ βάσει της δημόσιας πρόσκλησής του με αριθ πρωτ 50988/23.06.2016 κάλεσε ήδη υποψηφίους να συμμετέχουν σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε υπηρεσίες υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών..

-Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ν.Π.Ι.Δ που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βάσει της πρόσκλησης με αριθ πρωτ 3915/192/15.04.2016, κάλεσε δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φιλολόγους, επόπτες, εργάτες μαγειρείου και διερμηνείς να απασχοληθούν σε «Κέντρα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο».

-ΜΚΟ μεταξύ των προσόντων από τους υποψηφίους (εκπαιδευτές ή βοηθητικό προσωπικό για μετανάστες, πολίτες τρίτων χωρών, πρόσφυγες) συνεκτιμούν την επιμόρφωση σε θέματα Διαπολιτισμικής κ διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

-Το ΥΠΠΕΘ, για επάνδρωση κ απόσπαση στα ευρωπαϊκά σχολεία καθώς κ για απόσπαση στα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό (ως εκπαιδευτικό προσωπικό ή στελέχη σε αυτά), συνεκτιμά την επιμόρφωση-κατάρτιση στη διαπολιτισμική Εκπαίδευση κ τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας

Επίσης  μέχρι τις  30  Νοεμβρίου   οι εγγραφές στα δύο προγράμματα που απευθύνονται σε δικηγόρους και φοιτητές νομικών σχολών , εγκληματολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες

—-2.Τρίμηνο διαδικτυακό πρόγραμμα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ    διάρκειας 60 ωρών και με κόστος  250 ευρώ.

 

—-3.Τρίμηνο διαδικτυακό πρόγραμμα ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ  διάρκειας  60 ωρών  κόστους  250 ευρώ.

Στα προγράμματα διδάσκουν καταξιωμένοι Πανεπιστημιακοί , Καθηγητές και Ειδικευμένοι.

Διαδικασία εγγραφής

Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αναλυτικά τη φόρμα εγγραφής και να την αποστείλουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: aegean@acadimia.com μαζί με το απόκομμα πληρωμής της πρώτης δόσης στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

ALPHA BANKΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 601002001002081

ΙΒΑΝ GR19 0140 6010 6010 0200 1002 081

*Καμία αίτηση δεν εξετάζεται εάν δεν συνοδεύεται από το απόκομμα κατάθεσης και την αιτιολογία κατάθεσης. Στην αιτιολογία κατάθεσης παρακαλείσθε να αναγράφετε το «ονοματεπώνυμό σας» και «πρώτη δόση προγράμματος».

**Μετά την εισαγωγή σας στην πλατφόρμα δεν εξετάζεται καμία αίτηση επιστροφής χρημάτων

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

https://drive.google.com/file/d/0B8JqrtGNH8BObVY5SFluTWVPa2s/view?usp=sharingΗ αίτηση αποστέλλεται πλήρως συμπληρωμένη στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: aegean@acadimia.comμαζί με την απόδειξη κατάθεσης

Στοιχεία Επικοινωνίας Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 22510 36520 και 6985586319, 6988019804

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο