Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 21 Μαΐου από το κέντρο κράτησης της Μόριας προς την Πλατεία Σαπφούς

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί και φέτος όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και νέες, τους συνταξιούχους, να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την Κυριακή 21 Μαΐου στις    18:00 μ.μ. από το κέντρο κράτησης της Μόριας προς την Πλατεία Σαπφούς.

Πιάνοντας το νήμα από την 37η Μαραθώνια Πορεία που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ στις 14-5- 2017 και τις Πορείες Ειρήνης που πραγματοποιούνται το διάστημα αυτό σε όλη τη χώρα, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, υψώνουμε το ανάστημά μας στο σύστημα αυτό που γεννά κρίσεις, φτώχια, πολέμους, προσφυγιά.

Με τη μαζική μας συμμετοχή να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους. Καταδικάζουμε την επικίνδυνη πολιτική που ασκείται στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και εκθέτει τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Να διατρανώσουμε την απαίτηση για άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και βάζει σε περιπέτειες το λαό αποθρασύνοντας την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους.

Να καταδικάσουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας και το συνολικό οπλοστάσιο καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε. Ε. και η κυβέρνηση εγκλωβίζοντας σε άθλιες συνθήκες στη χώρα μας χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες – μετανάστες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Λέσβου, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών και όλους τους άλλους μαζικούς φορείς, όλο το Λεσβιακό λαό, να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή τη φιλειρηνική δραστηριότητα, ώστε να φτάσει δυνατή η φωνή μας παντού.

 

Παλεύουμε και απαιτούμε:

 

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό / Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18:00 μ.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

(Η μεταφορά στη Μόρια θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Σαπφούς στις 17.00 μ.μ.)

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 15-5-2017

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

φωτο αρχειου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο