Πορεία διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. στη Μυτιλήνη για τους μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

poreia-fortigon-dx-1

Πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη τη Μυτιλήνης, πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δ.Χ. της Λέσβου.

Οι φορτηγατζήδες διαμαρτύρονται προς τους αρμόδιους φορείς και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, επειδή οι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο μετανάστες έχουν μοναδική επιλογή για την απόδρασή τους από το νησί τα φορτηγά τους.

Οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι, καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να κρύβονται μέσα σε νταλίκες ή στα εμπορεύματα που μεταφέρουν, εν αγνοία των οδηγών, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται οι υπεύθυνοι των φορτηγών και να οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Εκεί βέβαια αθωώνονται, ωστόσο οι περιουσίες τους δεσμεύονται έως ότου περατωθεί η δικαστική διαδικασία, με αποτέλεσμα να αναστέλλουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

poreia-fortigon-dx-2

Οι επαγγελματίες φορτηγατζήδες ζητούν να δημιουργηθεί χώρος στο λιμάνι, ο οποίος θα φυλάσσεται ηλεκτρονικά αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μην έχουν ευθύνη οι οδηγοί για το αν θα μπουν μέσα μετανάστες.

Ζητούν επίσης να τους χορηγείται βεβαίωση ότι τα αυτοκίνητά τους ελέγχθηκαν και είναι καθαρά, γιατί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους τα πλοία δένουν και σε άλλα λιμάνια, από όπου καταφέρνουν και τρυπώνουν οι μετανάστες, με αποτέλεσμα όταν φτάνουν σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη ή Καβάλα, να βρίσκονται μέσα στα φορτηγά τους μετανάστες εν αγνοία τους.

Τέλος οι φορτηγατζήδες δηλώνουν πως αν δεν τους δοθούν άμεσα οι λύσεις, θα ακινητοποιήσουν τα φορτηγά τους επ’ αόριστον.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Πορεία διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. στη Μυτιλήνη για τους μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο