Πολύς ντόρος για το τίποτα… Οι οικίσκοι τακτοποιήθηκαν και προορίζονται για την Μόρια

Τελικά ο Γιάννης Μουζάλας έκανε και πάλι αυτό που ήθελε…

Αγνοώντας τις όποιες αντιδράσεις του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και των Δημοτικών Συμβούλων του, αλλά αγνοώντας και τη λαϊκή βούληση των κατοίκων της Λέσβου, ξεφόρτωσε τα 50 κοντέινερ – οικίσκους από το πλοίο “Άγιος Αντώνιος” που τους  μετέφερε στη Μυτιλήνη και τους αποθήκευσε στη Λάρσο με τελικό προορισμό το Hotspot της Μόριας.

Φυσικά κανείς δεν λέει όχι στην πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να στεγαστούν σε αυτά μετανάστες και όχι να μένουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα.

Ωστόσο ο Γιάννης Μουζάλας αφού έβλεπε τόσο καιρό ότι οι ροές μεταναστών από την Τουρκία συνεχίζονταν και αυξάνονταν συγχρόνως, έπρεπε να πάρει μέτρα για την αποσυμφόρηση της Λέσβου και των άλλων νησιών που δέχονται τα προσφυγικά κύματα.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Λέσβου είχε “μπλοκάρει” την έξοδο των οικίσκων από το πλοίο χθες το πρωί, όταν ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και αρκετοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι, είχαν παραταχθεί μαζί με τα απορριματοφόρα του Δήμου Λέσου μπροστά στον καταπέλτη του “Άγιος Αντώνιος” εμποδίζοντας έτσι τη μεταφορά των οικίσκων στη Μόρια.

Ο αποκλεισμός αυτός κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα, όπου λίγο αργότερα και μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου οι “βάρδιες” εγκατέλειψαν τα πόστα τους και άρχισε η μεταφορά των οικίσκων σε αποθηκευτικό χώρο της Λάρσου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο