Πολύς κόσμος στο Λεσβιακό γλέντι στον αποκριάτικο χορό της Παλλεσβιακής  Ένωσης Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου στο κοσμικό κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της συμπρωτεύουσας.

Η αίθουσα γεμάτη και  μεγάλη η συμμετοχή  νέων ανθρώπων μελών της Ένωσης αλλά και πλήθους φίλων που θέλησαν να διασκεδάσουν και να ομορφύνουν τη μέρα τους σε ρυθμούς νησιώτικους.  Η παραδοσιακή ορχήστρα με σαντούρι, βιολί, κλαρίνο, λαούτο και τουμπερλέκι έπαιζε ασταμάτητα νησιώτικους και μικρασιάτικους σκοπούς μπάλους, συρτούς, απτάλικα,  ζεϊμπέκικα και  καρσιλαμάδες. Το χορό άνοιξε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κύριλλος και Μεθόδιος  με επικεφαλής την χοροδιδάσκαλο Μάχη Βελώνη. Στη συνέχεια το πολυμελές χορευτικό τμήμα της Παλλεσβιακής Ένωσης με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο Μιχάλη Κρητικό  αποτελούμενο από φοιτητές και σπουδαστές αλλά και εργαζόμενους, με τις παραδοσιακές λεσβιακές φορεσιές έδωσε χρώμα και  ρυθμό, ανέβασε τη διάθεση των παρευρισκομένων και κράτησε το κέφι ζωντανό για να συνεχιστεί μέχρι τέλους αμείωτο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Δ. Κουτλής  καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο σύντομο χαιρετισμό του προκειμένου να ξεκινήσει η εκδήλωση χαράς, έδωσε  το στίγμα της Ένωσης και των συνεχών και αστείρευτων δράσεων που δομούν πολιτισμό και πνευματικότητα και κατέληξε:  ” Άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μας το επιβάλει η ιστορία 94 χρόνων ζωής της Παλλεσβιακής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, μας το επιβάλει η ιστορία χιλιετιών πνευματικής και πολιτιστικής άνθησης του όμορφου νησιού μας.  Γιατί η Λέσβος στο διάβα των χιλιετηρίδων παραμένει ένας φωτεινός φάρος του πνεύματος και του πολιτισμού.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο