Πήραν από το Δήμο Λέσβου τις Παιδικές Κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη… Δεν γνωρίζει κανείς τι θα κάνουν στο χώρο αυτό

Τώρα βγαίνουν ένα – ένα τα αποτελέσματα της ανοχής, που έδειξε τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, σε όλες σχεδόν τις κατευθύνσεις.

Από τότε που ξέσπασε το μεταναστευτικό πρόβλημα, ο χώρος των παιδικών κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη που είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Λέσβου για δική του χρήση, χρησιμοποιήθηκε όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, από συγκεκριμένη οργάνωση ως χώρος φιλοξενίας εξαιρετικά ευάλωτων ομάδων αιτούντων άσυλο.

Φυσικά όλο αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος Λέσβου δεν έκανε καμία ενέργεια ώστε να διαμορφώσει το χώρο αυτό όπως χρειαζόταν και να φιλοξενηθούν εκεί παιδιά συμπολιτών μας για τις διακοπές τους.

Φυσικά δεν εννοούμε ότι οι μετανάστες που φιλοξενούνται, εκεί θα έπρεπε να πεταχτούν στο δρόμο…

Όχι βέβαια…

Υπάρχει ο Δημοτικός Καταυλισμός στον Καρά Τεπέ – μοναδικός σε όλη την Ελλάδα –  όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν εκεί.

Τώρα το Υπουργείο  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παραχωρείς αυτό το χώρο στο  Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (πρώην Θεομήτωρ) για αποκλειστική χρήση 5 ετών, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο θα χρησιμοποιηθεί.

Για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Λέσβου πιάνεται στον ύπνο, αφού ο ίδιος λέει ότι “διερωτόμαστε λοιπόν, ποιες υπόγειες διαδρομές ακολούθησε η συγκεκριμένη διαδικασία για την οποία δεν ερωτηθήκαμε ούτε ενημερωθήκαμε αλλά και ποιος είναι ο στόχος της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου”.

Να σημειώσουμε ότι ο χώρος αυτός έχει “καταληφθεί” από την οργάνωση “Χωριό του Όλοι Μαζί” όπως αναφέρει και στην επίσημη ιστοσελίδα της. (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Καρέλλα, την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την παραχώρηση  του χώρου των παιδικών κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης από το Υπουργείο  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο  Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (πρώην Θεομήτωρ) για αποκλειστική χρήση 5 ετών.

Θέμα : Παραχώρηση χώρου ΠΙΚΠΑ στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (πρώην Θεομήτωρ)

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την παραχώρηση του χώρου των παιδικών κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης από το Υπουργείο  Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο  Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (πρώην Θεομήτωρ) για αποκλειστική χρήση 5 ετών.

Ενώ ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί αρχικά στον Δήμο Λέσβου ώστε να λειτουργούν παιδικές κατασκηνώσεις, έπειτα από την κρίση του 2015, χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμένη οργάνωση ως χώρος φιλοξενίας εξαιρετικά ευάλωτων ομάδων αιτούντων άσυλο. Η συγκεκριμένη παραχώρηση χρήσης έγινε υπό την ανοχή προηγούμενων Δημοτικών αρχών και υπό το βάρος των συνθηκών κρίσης, που προήλθαν από τις αυξημένες προσφυγικές ροές και τις ανάγκες  φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Έπειτα από σχεδόν δύο έτη και με την κρίση του 2015 να έχει παρέλθει, ο Δήμος Λέσβου ενημέρωσε τόσο την οργάνωση που δραστηριοποιείται στο χώρο όσο και το Υπουργείο για τον προγραμματισμό του να λειτουργήσουν εκ νέου οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Αντ’ αυτού και χωρίς να έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση, πληροφορούμαστε ότι ο χώρος παραχωρείται με συνοπτικές διαδικασίες αλλού. Εύλογα διερωτόμαστε λοιπόν, ποιες υπόγειες διαδρομές ακολούθησε η συγκεκριμένη διαδικασία για την οποία δεν ερωτηθήκαμε ούτε ενημερωθήκαμε αλλά και ποιος είναι ο στόχος της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου που έχει δημιουργηθεί ως παιδικές κατασκηνώσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (Πρώην Θεομήτωρ).

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Θέλω να σας εκφράσω την εντονότατη διαμαρτυρία μου για τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία επήλθε χωρίς καμία ενημέρωση ή έστω διαβούλευση για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, ενώ ουσιαστικά υποδαυλίζει με τον χειρότερο τρόπο την προσπάθειά μας να προσφέρουμε ξανά το συγκεκριμένο χώρο στα παιδιά της Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο