Πιέσεις της Χριστιάνας Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μία “καρέκλα” στο Βόρειο Αιγαίο

Λυτούς και δεμένους έχει βάλει η Χριστιάνα Καλογήρου προκειμένου ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης την τοποθετήσει σε μία διοικητική θέση στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Χριστιάνα Καλογήρου μετά την παταγώδη αποτυχία της στις Περιφερειακές Εκλογές, έχει βάλει σαν στόχο την “καρέκλα” στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ή αυτήν της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου.

Όπως όλοι καταλαβαίνετε, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης της εμπιστευθεί μία από τις δύο αυτές θέσεις, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στη συνεργασία της με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζή, κάτι που θα αποβεί εις βάρος των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.

Κι αυτό γιατί η Χριστιάνα Καλογήρου δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τους παραπάνω νέους τοπικούς μας “άρχοντες”, κάτι που και η ίδια το διατυμπανίζει ένθεν και εκείθεν με αποκορύφωμα την απόφαση του συνδυασμού της “Εμείς για το Αιγαίο” να μη συμπράξει με τον νέο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Η Χριστιάνα Καλογήρου βλέπει τους τρεις αυτούς τοπικούς “άρχοντες” – Μουτζούρη, Κύτελη, Κάρμαντζη – σαν υπεύθυνους της ήττας της στις Περιφερειακές Εκλογές και φυσικό είναι να θέλει να πάρει τη ρεβάνς με κάθε τρόπο, που όμως θα είναι εις βάρος του τόπου μας.

Είναι κάτι από περισσότερο βέβαιο, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν έντονες πολιτικές αντιδράσεις και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας την ισχυροποίηση του Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος κατάφερε στις πρόσφατες εκλογές όχι απλά να επικρατήσει της Χριστιάνας Καλογήρου, αλλά στην ουσία να κερδίσει κατά κράτος και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε σκληρό αγώνα για να εκλεγεί και πάλι η Χριστιάνα Καλογήρου Περιφερειάρχης, κάνοντας μάλιστα και δύο ομιλίες σε Μυτιλήνη και Λήμνο για το λόγο αυτό.

Ο Κώστας Μουτζούρης ο οποίος ποτέ δεν απαρνήθηκε την ιδεολογική του ταυτότητα, είναι ένα ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και τώρα με τη πύρρεια αυτή νίκη του, έχει ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του στην ιεραρχία του κόμματος.

Ας μην ξεχνάμε επί πλέον, ότι ο Κώστας Μουτζούρης χάλασε χωρίς ο ίδιος να το θέλει τη “σούπα” της Νέας Δημοκρατίας στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας, όπου σε όλη τη χώρα οι Περιφέρειες “βάφτηκαν” γαλάζιες πλην της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στις ίδιες κατευθύνσεις είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν και ο Βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου , όπως και η πλειοψηφία των μελών της ΝΟΔΕ Λέσβου, που δεν βλέπουν με καλό μάτι μία τέτοια τοποθέτηση της Χριστιάνας Καλογήρου σε νευραλγική θέση στο Βόρειο Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο