Περιορίσθηκαν σε 3 οι δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις

Περιορίσθηκαν σε 3 οι δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις -σε Λέσβο, Σάμο, και Διαβατά- όπου διαμένουν υπεράριθμοι πρόσφυγες/μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αυξήθηκαν κατά 99 άτομα- σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 27.568 άτομα έναντι 27.469 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών παραμένει στα 26.273 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, και Διαβατών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς. Οι δομές στην Κω και την Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών δεν φιλοξενούν πλέον υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, όπως συνέβαινε μέχρι πριν από μία εβδομάδα.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 13.172 μερίδες φαγητού από τις οποίες 432 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

https://www.liberal.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο