ΠΕΚ: “Ο αγώνας των εργαζομένων στο Hot Spot της Μόριας είναι αγώνας όλων μας”

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟ Hot Spot ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Για άλλη μια φορά αποδυκνείεται περίτρανα ο ρόλος των διάφορων προγραμμάτων που δεν είναι άλλος από την ανακύκλωση και συντήρηση της ανεργίας. Προγράμματα όπως αυτά της κοινωφελής εργασίας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται χιλιάδες ανέργοι σε όλη την χώρα για μισθούς πείνας, κατώτερους και από αυτούς της επαίσχυντης σύμβασης των 586 € αφού οι μισθοί δεν ξεπερνάνε τα 500 €, ουσιαστικά προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια, δημιουργούν πελατειακές σχέσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων και οι άνεργοι εγκλωβίζονται με την προοπτική της επαναπρόσληψης όπως συχνά – πυκνά διαλαλούν δήμοι, περιφέρειες και κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο Hot Spot για 8 μήνες και χωρίς να επαρκούν στελεχικά ούτε στο ελάχιστο, εργάστηκαν σκληρά για να καλυφθούν οι ανάγκες του camp. Εργάζονταν καθημερινά κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς να τηρούνται στο παραμικρό οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να έχουν καν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Την αβεβαιότητα και τις αγωνίες τους ήρθε να τα επιβεβαιώσει ουσιαστικά η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την μη ανανέωση των συμβάσεων και να τα διαδεχτεί ο εμπαιγμός αφού η κυβέρνηση προτείνει στους εργαζόμενους να δημιουργήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ, έναν συνεταιρισμό ουσιαστικά, πετώντας έτσι το μπαλάκι στους ίδιους τους εργαζομένους αφού θέλει μ’ αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσει την συνέχιση της όποιας λειτουργίας, προωθώντας τις ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις έναντι της σταθερής εργασίας.

Μ’ αυτό τον τρόπο το κράτος προσπαθεί να απαλλαγεί από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας εκχωρεί την αρμοδιότητα αυτή στους εργαζόμενους, οι οποίοι βαφτίζονται επιχειρηματίες μέσω του συνεταιρισμού.

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤO Hot Spot ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ.

 ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο