Παράταση του επιδόματος ανεργίας για δύο μήνες για περίπου 30.000 δικαιούχους

Την παράταση του επιδόματος ανεργίας για δύο μήνες, για περίπου 30.000 δικαιούχους που επρόκειτο να λάβουν την τελευταία δόση τούς μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Όπως είχε γράψει προ ημερών το newsbreak.gr, αποφασίστηκε η συνέχιση του μέτρου που ξεκίνησε την άνοιξη, λόγω του παρατεταμένου lockdown και της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Έτσι, για τα επιδόματα που λήγουν ή έληξαν τον Ιανουάριο, ο πρώτος μήνας έξτρα επιδότησης θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο και ο δεύτερος μήνας τον Μάρτιο, και για τα επιδόματα που λήγουν τον Φεβρουάριο, ο πρώτος μήνας έξτρα επιδότησης θα καταβληθεί τον Μάρτιο και ο δεύτερος μήνας τον Απρίλιο.

Όσον αφορά στα ποσά που θα καταβληθούν, η δίμηνη παράταση καταβολής αντιστοιχεί στα εξής:

Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
Οι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα λάβουν συνολικά έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).
Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο