Παρασκήνια και μεταδόσεις των ΜΜΕ από την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

papas-mme

Το Lesvosnews.gr σας παραθέτει μερικά από τα χιλιάδες δημοσιεύματα που αφορούν στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.
kalogirou-papas

Υποδεχόμενη τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, είπε τα ακόλουθα:

«Η παρουσία σας εδώ, μαζί με τους Ιεράρχες μας, στην εποχή της μεγάλης σύγχυσης και του διάχυτου ανθρώπινου πόνου, μας δίνει ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε να υπηρετούμε πανανθρώπινες αρχές και αξίες».

galinos-papas

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η Ιστορική επίσκεψη των Προκαθημένων των Εκκλησιών, Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, στη Λέσβο.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παραβρέθηκε στην υποδοχή του Ποντίφικα, στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και καλωσορίζοντας τον του είπε χαρακτηριστικά: «Καλώς ήλθατε στο νησί της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο».

Αργότερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μετά τις ομιλίες των Προκαθημένων των Εκκλησιών, τη δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών και τη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, ο Πάπα Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ευλόγησαν ένα δέντρο ελιάς, το οποίο είχε φέρει ο Δήμαρχος στο χώρο όπου βρίσκονταν η εξέδρα. Το δέντρο αυτό θα μεταφυτευθεί στο Δημοτικό Κήπο, δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο. Παράλληλα ο κ. Γαληνός εξέφρασε την πρόθεσή του να ανεγερθεί Μνημείο Ειρήνης, στο χώρο όπου μίλησαν ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος.

Τέλος ο Δήμαρχος, παρέστη στην αναχώρηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι και υπέγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων επισκεπτών του Δήμου Λέσβου.

 

Συγκινητικές στιγμές στην ιστορική επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη – Τσίπρας: Ιστορικής σημασίας επίσκεψη

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR

Le Figaro: Γιατί ο Πάπας επέλεξε μαζί του να πάρει 12 μουσουλμάνους από τη Λέσβο

Ο Πάπας επέστρεψε στο Βατικανό με 12 πρόσφυγες από τη Λέσβο

Αποκλειστικό: Το αυτοκίνητο του Πάπα στη Λέσβο

Ο Πάπας δείχνει τις ζωγραφιές των μικρών προσφύγων που φιλοξενούνται στη Λέσβο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Απόστολος Παύλος, ο πάπας Φραγκίσκος και η Λέσβος

Σχετικές δημοσιεύσεις

12 Άποψη για τα “Παρασκήνια και μεταδόσεις των ΜΜΕ από την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο