Παρασκευή 19/5 συμβολική ποδηλατοδρομία στη Μυτιλήνη για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου) στις 19 Μαΐου, η Πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα European Federation of Crohns and ColitisAssociations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC, και άλλες οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια “Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ“, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό για τις συγκεκριμένες παθήσεις και παράλληλα να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτές.

 Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί συμβολική ποδηλατοδρομία στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και όποιου άλλου ποδηλάτη επιθυμεί να συμμετάσχει.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαπφούς στις 7.00 μ.μ., θα κατευθυνθεί προς το Τελωνείο και θα επιστρέψει για τον τερματισμό στην πλατεία Σαπφούς, όπου και θα παρευρίσκονται μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC καλεί όλους τους κατοίκους της Μυτιλήνης που επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο στιγμιότυπα της ποδηλατοδρομίας και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2018 και #worldibdday2018), κάνοντας παράλληλα γνωστή την πόλη τους και την κουλτούρα της σε όλο τον κόσμο.

Τα άτομα με ΙΦΝΕ ζουν πολεμώντας καθημερινά συμπτώματα όπως η χρόνια κόπωση, ο πόνος, το άγχος, η κατάθλιψη και το αίσθημα απομόνωσης. Συμπτώματα που πολύ συχνά κανένας δεν “βλέπει”.

 Δείξε κι εσύ την υποστήριξή σου στα άτομα με ΙΦΝΕ.

Στάσου δίπλα τους στη μάχη που δίνουν καθημερινά!

 Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ)

Η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn είναι ανίατες χρόνιες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Συχνά αναφέρονται και ως Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), λόγω των παρόμοιων συμπτωμάτων τους. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 Έλληνες και Ελληνίδες πάσχουν από ΙΦΝΕ.

 Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC

Το 2006 μία ομάδα ατόμων με ΙΦΝΕ ίδρυσε τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής, προκειμένου να “σπάσει” την απομόνωση των ασθενών, να βελτιώσει την καθημερινότητά τους, να τους ενημερώνει, να τους ενδυναμώνει και να τους αντιπροσωπεύει.

Το 2015 ο σύλλογος μετατράπηκε σε πανελλήνιο και μετονομάστηκε σε Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC. Έκτοτε αποτελεί και επίσημο μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα (European Federation of Crohn’s and Colitis’ Associations – EFCCA).

Ο σύλλογος είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο