Παραμένουν καθηλωμένα τα ασθενοφόρα στο Πλωμάρι και κινδυνεύουν ζωές εξαιτίας έλλειψης οδηγού !!!

Δεν είναι η πρώτη φορά, που εξαιτίας έλλειψης οδηγού για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Πλωμαρίου, αυτό παραμένει καθηλωμένο στο προαύλιο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές – έχει πεθάνει ένας – όταν αυτό  χρειάζεται για τη μετακίνηση ασθενών.

Δείτε τι μα καταγγέλλει αναγνώστρια του LesvosNews.gr:

“Κύριε Σινάνη καλησπέρα… συγνώμη που σας ενοχλώ, αλλά θα ήθελα να σας αναφέρω δυο περιστατικά, σχετικά με την έλλειψη οδηγού στο Κέντρο Υγείας ΠλωμαρίουΘα ήθελα να σας καταγγείλω 2 περιστατικά δικών μου ανθρώπων που κινδύνεψε η ζωή τους λόγου έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ Πλωμαρίου. Το πρώτο συνέβη πριν ένα μήνα αλλά δεν το είχαμε αναφέρει. Επειδή όμως σήμερα συνέβη άλλο ένα περιστατικό στην οικογένεια μου αναγκάζομαι να το δημοσιεύσω γιατί νιώθω αγανάκτηση, θυμό και ντροπή για τους υπεύθυνους.Πριν λίγο καιρό έπαθε κάταγμα ισχίου δικός μου άνθρωπος και βρισκόταν στο βουνό 15 χιλιόμετρα από το Πλωμάρι..  Όταν ειδοποιήσαμε το Κ.Υ στις 12.10 το μεσημέρι μας είπαν ότι δεν υπάρχει οδηγός και θα έρθει το Ε.Κ.Α.Β από τη Μυτιλήνη, αλλά πρώτα πρέπει να έρθει γιατρός από το Κ.Υ να τον δει αν όντως χρειάζεται μεταφορά με ασθενοφόρο. Ο γιατρός ήρθε στις 12.50 και αφού επιβεβαίωσε ότι χρειαζόταν μεταφορά, ενημέρωσε το Κ.Υ και εκείνοι με τη σειρά τους το Ε.Κ.Α.Β.  Ήταν πεσμένος μέσα στο χώμα 3

ολόκληρες ώρες μέχρι να έρθει το Ε.Κ.Α.Β (σας στέλνω φωτογραφία) με αναπνευστικό πρόβλημα (χρειάζεται οξυγόνο 20 ώρες τη ημέρα) με καρδιακή ανεπάρκεια,και κρυοσφαιριναιμία, που αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να έχανε τη ζωή του επειδή το Κ.Υ δεν είχε οδηγό για άμεση μεταφορά. Σήμερα πάλι ένας δικός μου άνθρωπος μετά από κάποιο ατύχημα που είχε και αιμορραγούσε τον μεταφέραμε στο Κ.Υ και πάλι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ίδια απάντηση …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΔΗΓΟΣ θα περιμένουμε το Ε.Κ.Α.Β και θα τον συνοδεύσει γιατρός αλλά αμέσως μετά θα τον γυρίσετε πίσω εσείς ή θα πληρώσετε ταξί να επιστρέψει ο γιατρός στο Κ.Υ.  Περιμέναμε 2 ώρες αυτή τη φορά στο Κ.Υ με αγωνία για τη ζωή του ανθρώπου μας βλέποντας τα 2 ασθενοφόρα του Πλωμαρίου ακινητοποιημένα στο προαύλιο χώρο χωρίς οδηγό… Σήμερα εξαιτίας έλλειψης οδηγού, κόντεψα να χάσω τον παππού μου…  Είναι το δεύτερο περιστατικό…  Αιμορραγούσε 2 ώρες και περίμενα το ΕΚΑΒ… Δόξα το Θεό από θαύμα ζουν και οι δύο… Αλλά τι θα γινόταν αν δεν προλάβαινε το ΕΚΑΒ τα φτάσει από τη Μυτιλήνη;

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι ούτε τα πρώτα και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε τα τελευταία…

ΠΕΘΑΝΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΔΗΓΟΣ  ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ

Το Φεβρουάριο του 2013 ένας αγρότης από το Μεγαλοχώρι έπεσε σε κώμα και χρειαζόταν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Δυστυχώς και τότε δεν υπήρχε οδηγός

Επιστρατεύτηκε ένα περιπολικό της Αστυνομίας, το οποίο μετέφερε τον ασθενή στη Μυτιλήνη, που όμως λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Δείτε τι τραγελαφικά έχουν συμβεί κατά το παρελθόν στο Κ.Υ. Πλωμαρίου με τα ασθενοφόρα…

Μετέφεραν αγρότισσα που έσπασε το πόδι της στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ξέμειναν από …βενζίνη τα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πλωμαρίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Παραμένουν καθηλωμένα τα ασθενοφόρα στο Πλωμάρι και κινδυνεύουν ζωές εξαιτίας έλλειψης οδηγού !!!”

  1. Παναγιώτης

    Το πρόβλημα είναι το εξής,για ποιον λόγο κατασκευάστηκαν τα κέντρα υγείας εφόσον οποιοδήποτε περιστατικό αντιμετωπίζεται με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν σε έμψυχο και άψυχο υλικό και στέλνετε άμεσα στο βοστανειο.θα έπρεπε να λειτουργούνε σαν πολυιατρεια τουλάχιστον να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό μιας και για οτιδήποτε περισσότερο είναι όνειρο θερινής νυκτός λόγο της οικονομικής δυστυχία μας!

Αφήστε ένα σχόλιο