Παραδόθηκε στο Μεσότοπο ολοκληρωμένο το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού

polikentro-mesotopou

Δόθηκε, πριν από μερικές μέρες, για χρήση στην τοπική κοινότητα του  Μεσοτόπου ολοκληρωμένο το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, η μελέτη του οποίου είχε εκπονηθεί στα μέσα της προηγούμενη δεκαετίας, αλλά η υλοποίηση του έργου συνάντησε αναρίθμητα προβλήματα, κυρίως ηλεκτρομηχανολογικά. Συγκεκριμένα, ο προτεινόμενος, τότε, εξοπλισμός θεωρήθηκε, σήμερα,  ξεπερασμένος, ενώ το ίδιο το κτήριο αντιμετώπιζε προβλήματα στεγανότητας.

Το έργο προϋπολογισμού 515.713€  είχε   δημοπρατηθεί, στις 22-10-2013, αλλά η υλοποίησή του ήταν προβληματική. Με  εντολή, όμως, του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, διατέθηκε  επιπλέον ποσό  50.000€ για  την εξασφάλιση της στεγανότητας του κτηρίου, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία υπό την εποπτεία του  αντιδημάρχου της, Στρατή Τζιμή, συμπλήρωσε  σε αρκετά σημεία τη μελέτη με τη σύμφωνη γνώμη των  εποπτευόντων θεσμικών οργάνων (Τεχνικού Συμβουλίου,  Διαχειριστικής Αρχής ως έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και του Δημοτικού Συμβουλίου).

Ο μηχανικός  Κώστας Τζιτζίνας και η αρχιτέκτων Μαρία Σαρόγλου επέβλεψαν την υλοποίηση του έργου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματα  ασφάλειας του κτηρίου αλλά και των θεατών.  Φρόντισαν, επίσης,  να  καλυφθούν  όλες οι νέες ανάγκες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου  πολιτιστικού κέντρου, για να ανταποκρίνεται στις  πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, όπως θέατρο, μουσικές συναυλίες, επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

33 Άποψη για τα “Παραδόθηκε στο Μεσότοπο ολοκληρωμένο το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού”

Αφήστε ένα σχόλιο