Παπουτσέλης: “Δεν ήταν πέναλτι! Ήμουν, είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός” (ΒΙΝΤΕΟ)

papoutselis-1

Στην παραδοχή πως το… θρυλικό πέναλτι που είχε πάρει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό το 1996 δεν ήταν παράβαση εντός περιοχής προχώρησε ο Στράτος Παπουτσέλης, ενώ δήλωσε πως πάντα ήταν οπαδός των “ερυθρολεύκων”.

Ο βετεράνος διαιτητής μίλησε στην εφημερίδα “Γαύρος” για την συγκεκριμένη φάση, αλλά και το πέναλτι που πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης από την Μπάγερν, όπου ήταν καθαρά εκτός περιοχής και μίλησε για τις διαφορές.

Συγκεκριμένα, ο Στράτος Παπουτσέλης μίλησε για:

Το πέναλτι του Τόρες και το δικό του το 1996: «Η φάση του πέναλτι που έδωσε ο Τούρκος δεν ήταν σαν τη δική μου. Νομίζω ότι δεν είχε καν σχέση η μια με την άλλη. Εγώ ήμουν γύρω στα τριάντα πέντε μέτρα πίσω, γιατί επρόκειτο για πολύ γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού και μια μαλακία του Καλιτζάκη, που μπερδεύτηκε με τον Ουζουνίδη, μπήκε στη μέση ο Ίβιτς, τους πήρε την μπάλα και τη στιγμή που έμπαινε τον ανέτρεψαν. Δεν μπορούσα να δω ξεκάθαρα αν η ανατροπή έγινε εκτός ή μέσα στην περιοχή. Ούτε όμως ο επόπτης μου, ο Κουναλάκης, έδειξε ότι ήταν λάθος η υπόδειξη μου. Έφυγε προς το κόρνερ πράγμα που με έκανε να υποθέσω ότι συμφωνούσε με την υπόδειξη μου. Αντίθετα ο Τούρκος και κοντά στη φάση ήταν, και είχε τη διαγώνιο μπροστά του καθαρή, αφού δεν παρεμβάλλονταν παίκτες να του εμποδίσουν το οπτικό πεδίο. Τώρα και αφού την έχω δει τη φάση δεκάδες φορές σε ριπλέι, εχω πεισθεί ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, άρα δεν ήταν πέναλτι. Όμως, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ριπλέι, ούτε οι διαιτητές είμαστε σε θέση να ξαναδούμε τη φάση σε ριπλέι πριν αποφασίσουμε».

papoutselis 2

Τι του είπε ο παρατηρητής μετά τον αγώνα: «Ήταν ο Ζλατάνος και έλεγε ότι η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής επειδή έτσι του είχε πει ο καπετάνιος. Όπως έμαθα αργότερα, τον είχε πιάσει ο καπετάνιος και του έλεγε για μένα… τελείωσε τον, τελείωσε τον. Για τη φάση εκείνη τιμωρήθηκα με ένα μήνα αποκλεισμό. Ο παράγων της ΑΕΚ, κ. Στράτος πριν αρχίσει ο αγώνας μου έφερε ένα χαρτάκι όπου είχε σημειωμένα τα ονόματα δώδεκα ποδοσφαιριστών της ομάδας του που βρίσκονται στο όριο και μου ζήτησε να προσέξω να μην τους κιτρινίσω και χάσουν το επόμενο παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Έσκισα το χαρτάκι μπροστά του και του είπα ότι θα δείξω κίτρινη σε όποιον δώσει αφορμή για κίτρινη. Τελικά οι παίκτες της ΑΕΚ πρόσεξαν πολύ και δεν πήραν κάρτα. Μόνο ο Κοπιτσής αποβλήθηκε επειδή έδωσε αφορμή και χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί».

Τι ομάδα είναι: «Είμαι Ολυμπιακός. Ήμουν, είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός. Στην ερώτηση που μου έκαναν συχνά τι ομάδα είμαι, ποτέ δεν απάντησα… Εθνική Ελλάδος, όπως κάνουν άλλοι. Δεν αποποιήθηκα ποτέ την οπαδική μου ταυτότητα. Με κάθε κόστος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη στάση του Βάντσικ μετά το πέναλτι. Ήταν ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού που μετά τον αγώνα μου μίλησε ψύχραιμα και σοβαρά: «Είμαι περίπου σίγουρος ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, διότι εσύ είσαι ο διαιτητής και πρέπει να είδες καλύτερα από εμένα. Νομίζω πάντως ότι αποκλείεται να ήταν μέσα».

newsit.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

12 Άποψη για τα “Παπουτσέλης: “Δεν ήταν πέναλτι! Ήμουν, είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός” (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο