Π.Β.Α.: “Δεν γνωρίζουμε τίποτα για νέο Hotspot στη Λέσβο… Ζητάμε αποσυμφόρηση”

kalogirou-filakio-lemonous

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για το δημοσίευμα του LesvosNews.gr και που αφορά τη δημιουργία κοντά στη Μυτιλήνη νέου χώρου φιλοξενίας μεταναστών.

Σε ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει ότι “στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχαμε με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για τα θέματα αυτά, ουδέποτε ετέθη τέτοιο ζήτημα” και συμπληρώνει ότι “με αλλεπάλληλες επιστολές η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έχει με απόλυτη έμφαση υπογραμμίσει την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών.”

Ωστόσο σε καμία των περιπτώσεων δεν αμφισβήτησε την εγκυρότητα του δημοσιευματός μας, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί, ότι μπορεί να δημιουργείται ένας τέτοιος χώρος, χωρίς φυσικά να ζητήσουν καν τη συγκατάθεσή της ή την άποψή της, αφού κάλλιστα μπορούν να επικαλεσθούν πολλούς λόγους, όπως π.χ. θέμα Εθνικής Ασφάλειας, θέμα ειλημμένων υποχρεώσεων έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Π.Β. Αιγαίου αναφέρει:

“Με αφορμή δημοσίευμα του lesvosnews.gr σύμφωνα με το οποίο «ετοιμάζουν νέο hot spot στη Μυτιλήνη στο εγκαταλελειμμένο φυλάκιο – στρατόπεδο της Λεμονούς στον Καρά Τεπέ», από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πρώτον, στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχαμε με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για τα θέματα αυτά, ουδέποτε ετέθη τέτοιο ζήτημα. Η τελευταία επικοινωνία που είχε η Περιφερειάρχης με τον κ. Μουζάλα ήταν αργά χθες το βράδυ, ημέρα Τετάρτη.

Δεύτερον, με αλλεπάλληλες επιστολές η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έχει με απόλυτη έμφαση υπογραμμίσει την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών και την πραγματικότητα ότι «το ζήτημα των ορίων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαντλείται απολύτως στις δυνατότητες των υφιστάμενων δομών hot spots».”

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

19 Άποψη για τα “Π.Β.Α.: “Δεν γνωρίζουμε τίποτα για νέο Hotspot στη Λέσβο… Ζητάμε αποσυμφόρηση””

Αφήστε ένα σχόλιο