Π. Καμμένος: “Δεν θα επιτρέψω να γίνει άλλο Hotspot στη Λέσβο… Σταμάτησα τις εργασίες…”

kamenos-lemonou-2

Έστω και με μικρή καθυστέρηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε προσωπικά με τον Γιάννη Συνάνη, δίνοντας του εξηγήσεις μετά την αποκάλυψη του Lesvosnews.gr, για τη δημιουργία νέου Hotspot στο παλιό φυλάκιο της Λεμονούς στον Καρά Τεπέ.

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε αρχικά, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει κανένα καινούργιο Hotspot στη Λέσβο.

“Σας δηλώνω κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψω να γίνει άλλος χώρος φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο” είπε χαρακτηριστικά στον Γιάννη Συνάνη.

Όσον αφορά τις εργασίες που γίνονται στο παλιό φυλάκιο – στρατόπεδο της Λεμονούς, μας δήλωσε:

“Μας ζητήθηκε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Τόσκα ένας χώρος κοντά στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας. Προφανώς έγινε παρεξήγηση και εν αγνοία μου ξεκίνησαν οι εργασίες στο φυλάκιο της Λεμονούς, που απέχει πολύ μακριά από την Μόρια. Επίσημα στο Υπουργείο μας δεν υπάρχει κανένα αίτημα για παραχώρηση δικής μας έκτασης για τη δημιουργία νέου Hotspot. Έδωσα αμέσως εντολή να σταματήσουν όλες οι εργασίες που γίνονται εκεί. Σήμερα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στον οποίο εξήγησα ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, μπορεί αν θέλει σαν Δήμος να νοικιάσει το χώρο που βρίσκεται το παλιό φυλάκιο και να το χρησιμοποιήσει προς όφελος του Δήμου.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος, επικοινώνησε πριν από λίγα λεπτά με τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό ενημερώνοντας ότι έδωσε ο ίδιος  άμεσα εντολή να αποχωρήσουν όλα τα μηχανήματα του στρατού από το πρώην στρατόπεδο στην περιοχή Λεμονού (Καρά Τεπέ).

Επίσης, διαβεβαίωσε τον κ. Γαληνό ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή του στρατού στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών πέρα από τις ήδη υπάρχουσες της Μόριας και του Καρά Τεπέ. Τέλος, ο κ. Γαληνός, υπέβαλε προφορικό αίτημα προκειμένου ο χώρος αυτός να παραχωρηθεί για την στέγαση του μηχανολογικού εξοπλισμού και της υπηρεσίας αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, στο οποίο ο κ. Υπουργός υπήρξε θετικός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο