«Όταν οι “καλές τέχνες” ανταμώνουν…» Σάββατο 20 Μαΐου στην αίθουσα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών

«Όταν οι “καλές τέχνες” ανταμώνουν…»

Σάββατο 20 Μαΐου στις 19.30 μμ.

Στην αίθουσα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών, Εθν. Αντίστασης 33, Δάφνη.


«
Η ζωγραφική είναι ποίηση που σωπαίνει και η ποίηση είναι ζωγραφική που μιλάει»

Επίγραμμα του Σιμωνίδη του Κείου

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές δημιουργίες του Μιχάλη Καρδαρά.

Ο Μιχάλης Καρδαράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσότοπο Λέσβου.

Ξενιτεύτηκε στην Αθήνα, όπου δούλεψε στην οικοδομή, στην αρχή «πατωματζής» κι αργότερα φτιάχνοντας τζάκια και δουλεύοντας την πέτρα.

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση».

Οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις άρχισαν να εκφράζονται από την παιδική του ηλικία και είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Έχει σημαντικό αριθμό έργων: προσωπογραφίες, ελαιογραφίες, αγιογραφίες, ξυλόγλυπτα.

Για τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη Μιχάλη Καρδαρά θα μιλήσουν: η Παναγιώτα Πλωμαρίτου, εκπαιδευτικός και Δ/ντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και ο Φώτης Βασίλογλου εκπαιδευτικός, συγγραφέας και νυν πρόεδρος του Συλλόγου.

Τα έργα του Μιχάλη Καρδαρά θα εκτεθούν στην αίθουσά μας σε μια τριήμερη έκθεση:

Σάββατο 19.30 – 21.00 μμ

Κυριακή: 10 -13.00 πμ &18.00 – 20.00 μμ

Δευτέρα: 18.00 – 20.00 μμ

Στο υπόλοιπο μισό της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το συγγραφικό έργο της Παναγιώτας Βουβουλούδα.

Η Παναγιώτα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερεσό της Λέσβου, με καταγωγή εκ μητρός από το Μεσότοπο, είναι Δ/ντρια σε φροντιστήριο Μ.Ε στην Αθήνα.

Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα το 2006 με την ποιητική συλλογή «Κι αύριο μέρα είναι», εκδόσεις Διογένης. Το 2011 κυκλοφόρησε τη νουβέλα «Μια βόλτα πιο κάτω» και την ποιητική συλλογή «Άσκηση Ορθογραφίας» από τις εκδόσεις Κοροντζή. Τελευταίο βιβλίο το «Εγώ η γυναίκα», εκδόσεις Αιολίδα 2016. Για το έργο της θα μιλήσει ο Γιώργος Σιγάλας φιλόλογος και η ίδια η συγγραφέας. Η παρουσίαση θα κλείσει με τραγούδια  -συνοδεία πιάνου- από τη Μυρσίνη Καραγιάννη και τη Μαρία Ελευθεριάδη.

Σας περιμένουμε…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο