Οσμή σκανδάλου στον αδυσώπητο πόλεμο της σίτισης των μεταναστών – Έγγραφα ντοκουμέντο

Ένας αδυσώπητος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν τις προσφυγικές ροές και έχει να κάνει με τη σίτιση των μεταναστών.

Βλέπετε τα λεφτά εκεί είναι πολλά και ξαφνικά υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως οι τοπικές επιχειρήσεις τράβηξαν το μεγάλο ζόρι στις δύσκολες περιόδους του 2015 – 2016, όπου η σίτιση γινόταν με χίλια εμπόδια, ενώ και η πληρωμή τους γινόταν με τεράστιες καθυστερήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο κόλπο όμως μπήκαν όπως γράψαμε παραπάνω και εταιρείες κολοσσοί από την Ελλάδα που με θεμιτούς και πολλές φορές αθέμιτους ανταγωνισμούς διεκδικούν το έργο της σίτισης των μεταναστών αφού όπως προείπαμε τα λεφτά είναι πολλά.

Το έργο της σίτισης όμως εκτός του ότι είναι πολύ μεγάλο είναι και υπεύθυνο.

Οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν όλες τις δικλίδες υγειονομικής ασφάλειας ώστε η σίτιση των μεταναστών να είναι ιδανική αφού λόγω των διαφορετικών εθνικοτήτων τα φαγητά τους έχουν ιδιαιτερότητες.

Στο Lesvosnews.gr φτάνουν συχνά – πυκνά καταγγελίες για σκάνδαλα που γίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς προκειμένου να ωφεληθούν κάποιες εταιρείες φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση η οποία με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να τις βοηθήσει.

Ο Διοικητής της 98ΑΔΤΕ Σταύρος Τσερπές που έχει την ευθύνη των διαγωνισμών αυτών, τηρεί αυστηρά τις νομικές διαδικασίες και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου, αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αυτό που χρηματοδοτεί τις σιτίσεις των μεταναστών, με κονδύλια που προέρχονται από την Ύπατη Αρμοστεία και τον ΟΗΕ.

Πρόσφατα σε έναν από αυτούς τους διαγωνισμούς συμμετείχε η εταιρεία ¨ΜΥΡΩΝ ΑΤΕ – ΧΟΥΤΟΣ CATERING ΑΕ”, η οποία σύμφωνα με τον προβλεπόμενο από το νόμο έλεγχο αποδείχθηκε ότι πολλά από τα έγγραφα που προσκόμισε για να πάρει το έργο ήταν ανακριβή και αποκλείστηκε από το διαγωνισμό.

Με απλά λόγια προσπάθησε να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο και να πάρει το διαγωνισμό.

Η 98ΑΔΤΕ που πραγματοποιεί το διαγωνισμό εκδίδει την πολύ σωστή απόφασή της την οποία κοινοποιεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην απόφαση αυτή σημειώνει ότι εκπίπτει και η εγγύηση συμμετοχής της εταιρείας στο διαγωνισμό όπως και το παράβολο που ανέρχονται στο ποσό των 95.000 ευρώ.

Μέχρι εδώ όλα καλά…

Η συνέχεια όμως είναι πολύ περίεργη και σκανδαλώδης.

Κι αυτό γιατί ενώ υπάρχουν βεβαιωμένα έγγραφα από υπηρεσίες του Δημοσίου που πιστοποιούν τα ανακριβή στοιχεία της εταιρείας – δεν διαθέτει στη Μυτιλήνη βιοτεχνία παρασκευής έτοιμου φαγητού αλλά αποθήκη νωπών και τυποποιημένων προϊόντων κλπ – η εταιρεία προσφεύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών η οποία  δέχεται εν μέρει την προσφυγή και διατάσσει την επιστροφή των χρηματικών εγγυήσεων και του παραβόλου που είναι 95.000 ευρώ.

Εδώ μας έρχεται στο μυαλό η υπόθεση με την καθαρίστρια από το Βόλο, η οποία για την πλαστογράφηση ενός απλού πιστοποιητικού έφαγε πρωτίστως 15 χρόνια και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κύκλοι που γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες αυτές, μιλούν για μία μεροληπτική απόφαση και ένα ένα σκάνδαλο από το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο έχει ζημιά που φτάνει τα 4.500.οοο ευρώ, αφού μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού η σίτιση γίνεται με κρατικά κονδύλια.

Φυσικά όπως όλοι καταλαβαίνετε το Lesvosnews.gr έχει στη διάθεσή του όλα τα σχετικά έγγραφα για την εν λόγω υπόθεση προς διάθεση κάθε νόμιμου ενδιαφερόμενου.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο