Οργώνει με περιοδείες το Νομό Λέσβου ο υποψήφιος Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου

Στην κυριολεξία φτερά στα πόδια του έχει βάλει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο και εκ νέου υποψήφιος Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του νησιού μας πριν από την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου.

Βέβαια όλο το διάστημα της παρούσης θητείας του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Λέσβιος Βουλευτής όταν του δινόταν η ευκαιρία έκανε τις περιοδείες του για να έχει τη συνεχή επαφή με τους κατοίκους του Νομού μας.

Σας παραθέτουμε τα τελευταία ρεπορτάζ από τις περιοδείες και ομιλίες του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, συμμετείχε ως εισηγητής σε ημερίδα στα πλαίσια των Ναυτιλιακών Workshop που διοργανώνει το Master IEK Τομέας Ναυτιλίας και το ISBM, με θέμα “Νησιωτική Πολιτική & Διαστάσεις Ανάπτυξης”.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου η Ελλάδα είναι ένα από τα σημαντικότερα συμπλέγματα νησιωτικότητας διεθνώς και είναι ευκαιρία να αναπτυχθεί ένα πλέγμα κρατικής διευκόλυνσης και ιδιωτικής επενδυτικής πρωτοβουλίας προκειμένου να υπάρξει μια δυναμική επιχειρηματικότητα με συνέπεια: νέες θέσεις εργασίας, οικονομική και κοινωνική ευημερία των συμπολιτών μας στα νησιά με ταυτόχρονα οφέλη για όλη την χώρα, κίνητρα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και ειδικά στους πυλώνες του τουρισμού και της εγχώριας ναυτιλίας. Επίσης τόνισε την δυναμική διαχείριση του μεταναστευτικού πάντοτε με γνώμονα τις ανθρωπιστικές αξίες με όφελος τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Είναι σαφές πως για τα νησιά μας δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χρόνος για χάσιμο. Η χάραξη μιας σύγχρονης νησιωτικής και τουριστικής πολιτικής μπορεί να μετατρέψει τα μειονεκτήματα των νησιών μας σε πλεονεκτήματα και την ίδια τη νησιωτικότητα ως βασική συνιστώσα της προσπάθειας για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη, για μια Ελλάδα ισχυρή και σύγχρονη».

Στην Αγιάσο βρέθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου. Αφού παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, περιόδευσε στο χωριό συνοδευόμενος από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, καθώς και στελέχη του συνδυασμού του. Συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι του έθεσαν το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμβολή του κ. Αθανασίου στη διάσωση του Καστανιώνα της Αγιάσου από την ασθένεια «έλκος καστανιάς», όταν το 2013 από τη θέση του Υπουργού εξασφάλισε από το «Πράσινο Ταμείο» την αναγκαία δαπάνη για την μελέτη και τον συνεχή επί τρία έτη (2013-2014-2015) εμβολιασμό του Καστανιώνα.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Με την παρέμβαση αυτή, ο Καστανιώνας της Αγιάσου παραμένει ένα ανυπέρβλητο φυσικό στολίδι της Λέσβου και ένας σπουδαίος παράγοντας της οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της».
Το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Αθανασίου περιόδευσε στα χωριά Βασιλικά, Λισβόρι, Βατερά, Πολιχνίτο και Σκάλα Πολιχνίτου. Εκεί είχε συναντήσεις με τοπικά στελέχη καθώς και καταστηματάρχες της περιοχής. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή φράγματος στους καταρράκτες της Πέσσας μεταξύ Αχλαδερής και Βασιλικών, το οποίο θα δώσει λύση στο πρόβλημα της άρδευσης της περιοχής.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε: « Ομολογώ ότι δεν γνώριζα τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του έργου αυτού. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι, εφόσον ενημερωθώ εκτενώς για το θέμα, θα το συμπεριλάβω στις προτεραιότητές μου.
Η περιοχή του Πολιχνίτου είναι μια περιοχή «προικισμένη» από τη φύση. Διαθέτει ιαματικές θερμοπηγές – τις θερμότερες πηγές της Ευρώπης, ένα πλούσιο ελαιώνα, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πανέμορφες παραλίες, πλούσιες γαστρονομικές επιλογές και φιλόξενους ανθρώπους. Ό,τι καλύτερο για να προσελκύσει ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη και να προσφέρει στους κατοίκους της ένα υψηλό βιωτικό επίπεδο.
Χρειάζονται όμως έργα που θα αναδείξουν τον πλούτο αυτό, συνεργασία όλων των βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης και όχι μόνο επιδοματικές πολιτικές για να κλείσουν τις πληγές τους όπως συνέβη μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017. Απαιτούνται

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου, περιόδευσε χθες το πρωί στην Καλλονή και στη Σκάλα Καλλονής. Συναντήθηκε με κατοίκους και στελέχη της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για τα έργα πνοής, όπως ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου, ο νέος οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας –Μήθυμνας, το φράγμα του Τσικνιά, τα οποία, σε συνδυασμό και με το λιμάνι Σιγρίου, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην πραγματική οικονομία της περιοχής καθιστώντας την Καλλονή εμπορικό, τουριστικό και αγροτικό κέντρο του νησιού μας.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία αγωνίστηκε για αυτά τα έργα πνοής. Με Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά μας, μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και είχε ως βάση το κοινό όραμά μας για την ανάδειξη των πολύπαθων και αδικημένων νησιών μας. Μετά από καιρό η φωνή μας θα ακουστεί και πάλι ισχυρή».
Το απόγευμα της Παρασκευής περιόδευσε στα χωριά Πλωμάρι, Πλαγιά και Τρύγονα, συνοδευόμενος από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη καθώς και στελέχη του συνδυασμού του. Η πύλη εισόδου Schengen στο Πλωμάρι, η δημιουργία τρίτου Δήμου στη Νότια Λέσβο και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου ήταν τα τρία βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψή του. Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τα τοπικά στελέχη ότι θα εργασθεί για την πραγματοποίηση των έργων αυτών, τα οποία εξάλλου και ως Υπουργός είχε δρομολογήσει, πλην όμως, λόγω της Κυβερνητικής αλλαγής το 2015 δεν προχώρησαν.
«Η Λεσβιακή ύπαιθρος έχει ανάγκη από σημαντικά έργα. Έργα που θα αναδείξουν την οικονομία και τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής, όπως η πύλη εισόδου στο Πλωμάρι. Έργα που θα διευκολύνουν τη καθημερινότητα των κατοίκων, θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό, όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους οδηγούς ταξί της περιοχής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου τους και άκουσε τις απόψεις τους για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου, περιόδευσε σήμερα το πρωί στα χωριά Μεσότοπος και Ταβάρι.
Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου όπου ενημερώθηκε από τη δραστήρια πρόεδρο κα. Ελένη Πίτσα για τη δράση του και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του (εργαστήρια, εκθετήρια, πωλητήρια, χώροι επιμόρφωσης).
Ο κ. Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έμεινα κατάπληκτος από την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει το μεράκι αυτών των γυναικών. Με πόση φροντίδα και αγάπη εργάζονται για ένα κοινό σκοπό, για να ταξιδέψουν ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και οι γεύσεις της περιοχής μέσα και έξω από τα σύνορα του νησιού μας. Είμαι υπερήφανος που τέτοιες προσπάθειες λαμβάνουν χώρα στα απομακρυσμένα χωριά των παραμεθόριων νησιών μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, αξίζουν συγχαρητήρια».
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Ταβάρι όπου είχε μακρά συζήτηση με καταστηματάρχες της περιοχής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως την υπερφορολόγηση και τις αυξημένες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεών τους.
Στο τέλος είχε συνάντηση με μέλη του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου, όπου ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Ζαγκούλης και ο Γραμματέας κ. Μανώλης Κωνσταντιδέλλης τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Λέσβου.
Ο κ. Αθανασίου τους διαβεβαίωσε ότι απόφαση της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η δραστική μείωση της φορολογίας καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Τους δε κτηνοτρόφους διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για τη χρηματοδότηση των συνεταιρισμών, έτσι ώστε απρόσκοπτα να λειτουργούν για την επιβίωσή τους και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου, περιόδευσε χθες στα χωριά Αγία Μαρίνα, Ταξιάρχες, Λουτρά και Σκάλα Λουτρών. Συνάντησε κατοίκους, τοπικά στελέχη και μέλη των τοπικών συμβουλίων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των περιοχών τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο