Οργή και αγανάκτηση από τους Αγιασώτες για τις κλοπές και την κατάργηση του ΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

agiasos-sigentrosi-11

Ποιος είδε τους Αγιασώτες και δεν τους φοβήθηκε, στη χθεσινή λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Δημαρχιακό κτίριο, για την επικείμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος και το μπαράζ κλοπών και παραβατικότητας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή τους, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αστυνόμευση για την ασφάλειά τους.

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχείλισε…

agiasos-sigentrosi-12

Δικαίως ζητούν εδώ και τώρα την ανάκληση της απόφασης κατάργησης του ΑΤ της Αγιάσου και παράλληλα της ενίσχυσής με ανθρώπινο δυναμικό.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκτός από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου – Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα και οι Βουλευτές του Νομού Λέσβου Γιώργος Πάλλης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Σταύρος Τάσσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β.Α. Δημοσθένης Χατζηγιάννης και πολλοί άλλοι.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Αγιάσου που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχαν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων το τελευταίο διάστημα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα στις 24/8/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ  Π. Αρμενάκα εκ μέρους του  Δημάρχου Λέσβου και  του τοπικού Συμβουλίου της  Δημοτικής  Κοινότητας  Αγιάσου, συνήλθαν οι κάτοικοι της Αγιάσου για  να τοποθετηθούν και λάβουν αποφάσεις  για το μείζον θέμα που ανέκυψε με  την σχεδιαζόμενη κατάργηση  του  Αστυνομικού Τμήματος.

Παρέστησαν οι  βουλευτές κκ. Πάλλης  Γεώργιος, Αθανασίου  Χαράλαμπος  και Σταύρος  Τάσσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος  Βαλσαμίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Δημοσθένης  Χατζηγιάννης,  ο Εντεταλμένος  Σύμβουλος  Προκόπιος  Τσαμπλάκος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ Αγιάσου Μιχαήλ Ευαγγελινός  και  πολλοί  δημοτικοί  σύμβουλοι, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου  Δημήτρης Αλεξίου  και  μεγάλο πλήθος  δημοτών.

Ύστερα  από ανταλλαγή  απόψεων  ομόφωνα  αποφασίστηκαν τα  ακόλουθα:

1.-Εκφράστηκε  η  πλήρης  αντίθεση  όλων  για την κατάργηση του  Αστυνομικού Τμήματος, του  μόνου  που καταργείται  σε  όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η κατάργηση του  Α.Τ. κρίνεται  άστοχη, πολύ περισσότερο δε σε μία περίοδο  που η περιοχή  παρουσιάζει αύξηση  της εγκληματικότητας (πληθώρα  υποθέσεων  ναρκωτικών, κλοπών, συμπλοκών κλπ) με  συνέπεια  να έχει καλλιεργηθεί αίσθημα  ανασφάλειας σε  όλους  τους κατοίκους.  Επίσης τα  λειτουργικά έξοδα  είναι  μηδαμινά (το μηναίο  μίσθωμα   ανέρχεται στο ποσόν των 70€, διότι  στεγάζεται σε οίκημα της  Εκκλησίας)

Σημειώνεται  ότι η  Αγιάσος  είναι  η τρίτη  σε πληθυσμό  κωμόπολη της Λέσβου με πληθυσμό περίπου 2.500 κατοίκους. Υπάρχει  το  Προσκύνημα  της Παναγίας με  χιλιάδες  προσκυνητές  καθόλη τη  διάρκεια  του έτους, απ’ όλη τη  χώρα, όπου υπάρχουν  κειμήλια μεγάλης ιστορικής και  οικονομικής αξίας. Επίσης στην Αγιάσο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1894 το ιστορικό Αναγνωστήριο  που  διαχρονικά προάγει τον πολιτισμό της Λέσβου.

2.-Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους ως άνω  βουλευτές, το Δήμαρχο Λέσβου, Αντιδήμαρχο Αγιάσου, την Περιφερειάρχη  Β. Αιγαίου  και τον Πρόεδρο του  Συμβουλίου της  Δημοτικής Κοινότητας  να επισκεφθεί  τον Υπουργό Προστασίας  του Πολίτη, προκειμένου να του παραδώσει το παρόν Ψήφισμα και να εκθέσει το δίκαιο  αίτημα των κατοίκων της  ευρύτερης περιοχής.

Αποφασίστηκε  και εγκρίθηκε από τους παριστάμενους

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤ ΑΓΙΑΣΟΥ

Σχετικά με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί περαιτέρω υποβάθμισης ή κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων της Λέσβου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του Υπουργείου οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση ή κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στη Λέσβο, καθώς και στα άλλα νησιά σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.

Το Lesvosnews.gr κατέγραψε με την κάμερά του τις δίκαιες κραυγές αγωνίας και ανασφάλειας των Αγιασωτών.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

39 Άποψη για τα “Οργή και αγανάκτηση από τους Αγιασώτες για τις κλοπές και την κατάργηση του ΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο