Ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαφημιστική καμπάνια της Λέσβου στο Σύνταγμα

provoli-lesvou-sintagma-2

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσίαση – καμπάνια της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος (28 – 30 Ιουλίου 2016, από 9 π.μ. έως 10 μ.μ.), με στόχο να επιτευχθεί η στο μέτρο του εφικτού, αναστροφή του δυσμενούς κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγου των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, καθώς και περιορισμός των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που υφίσταται το νησί λόγω της μειωμένης προσέλευσης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκστρατεία αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία Δήμου Λέσβου, Επιμελητηρίου Λέσβου και Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, αποτέλεσε δε συμπληρωματική ενέργεια της καμπάνιας στο metro της Αθήνας, η οποία ήδη πραγματοποιείται ως μία ευγενική προσφορά της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., σαν αντισταθμιστική χορηγία, για τις συνέπειες που υφίσταται το νησί μας από το τεράστιο βάρος που έχει “σηκώσει”, σε σχέση με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

Tην οργάνωση της πολυπληθούς αποστολής από τη Λέσβο, καθώς και της συμμετοχής των απόδημων Λέσβιων της Αθήνας, ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λέσβου, ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς και εκ μέρους της Ο.Λ.Σ.Α., ο Πρόεδρος Νεκτάριος Βακάλης.

provoli-lesvou-sintagma

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η παρουσίαση της Λέσβου απευθυνόταν στους διερχόμενους από το Σύνταγμα πολίτες, καθώς και στους χρήστες του metro, με στόχο την προσέλκυση αναποφάσιστων Αθηναίων, προκειμένου να επισκεφθούν το νησί τους ερχόμενους Αύγουστο & Σεπτέμβριο, και βασίστηκε σε μία πλήρη απεικόνιση της  τουριστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού.

 Κυρίαρχο και πρωτεύοντα ρόλο στην όλη καμπάνια, είχε η διανομή ενός εξειδικευμένου μονόφυλλου – flyer  που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση και περιλάμβανε:

  1. τις οικονομικές προσφορές διακοπών για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο που προσφέρουν τα καταλύματα της Λέσβου,

 

  1. την εφαρμοζόμενη εκπτωτική πολιτική από την ακτοπλοϊκή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS” (πρόγραμμα “Deals for you” σε συνεργασία με την OTE – COSMOTE),

 

  1. την εφαρμοζόμενη εκπτωτική πολιτική της ακτοπλοϊκής εταιρείας BLUE STAR FERRIES (30 % έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και προγράμματα “CU around” και Vodafone thank you” σε συνεργασία με τη VODAFONE),

 

  1. την ειδική προσφορά 10 ημερών, που έχει χορηγηθεί στη Λέσβο για τον κοινωνικό τουρισμό (διπλές ημέρες από όλες τις άλλες περιοχές).

 

Δευτερεύοντα αλλά σημαντικό ρόλο, διαδραμάτισε η παρουσίαση της πλούσιας γαστρονομίας της Λέσβου, με συνεχείς γευσιγνωστικές δοκιμές των τοπικών προϊόντων, τα οποία προσφέρθηκαν από τις τυποποιητικές επιχειρήσεις του νησιού.

 

Τη μεγάλη αυτή έκθεση – ειδικό stand της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος, εκτός από τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους  που την επισκέφθηκαν, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Γεράσιμος Ζαχαράτος εκπροσωπώντας την Αναπληρώτρια Υπουργό Έλενα Κουντουρά, ο Γεν. Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιανέλλης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιάννης Πατούλης, οι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος, Νεκτάριος Σαντορινιός και Γιώργος Πάλλης, ο Πρόεδρος της Ο.Α.Σ.Α. (Συγκοινωνίες Αθηνών) Αναστάσιος Ταστάνης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Θράσος Καλογρίδης,  ο τ. Πρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α. Χριστόδουλος Τσακυρέλλης, καθώς και πολλοί απόδημοι της Αθήνας.

Το όλο εγχείρημα της καμπάνιας για τη Λέσβο, ενδυναμώθηκε με την πανελλήνια παρουσίαση και προβολή της από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής επικοινωνίας εθνικής εμβέλειας της χώρας, ενέργεια που αποτέλεσε μία ευγενική προσφορά του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου.

Μεγάλοι χορηγοί της σημαντικής αυτής εκστρατείας, ήταν εκτός από τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., ο Δήμος Αθηναίων, για τη δωρεάν παραχώρηση στη Λέσβο της Πλατείας Συντάγματος (κάτω μέρος, μεγάλο πλάτωμα προς την Όθωνος), οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν το νησί με την πρωτεύουσα (Blue Star Ferries και Hellenic Seaways), πολλές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών της Λέσβου, καθώς και το Café Club “Monkey”.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 Άποψη για τα “Ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαφημιστική καμπάνια της Λέσβου στο Σύνταγμα”

Αφήστε ένα σχόλιο