Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο Παλαιό Φάληρο… “Λέσβος, κοιτίδα πολιτισμού μες’ το Αιγαίο” (ΒΙΝΤΕΟ) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΙ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο Παλαιό Φάληρο…

Εκεί στην παραλία Μπάτη – κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε πως θα πάτε με λεωφορείο, μετρό, τραμ, ή αυτοκίνητο –  όπου το άρωμα της Λέσβου θα πλημμυρίσει τις καρδιές όλων όσων θα “βουλιάξουν” με την παρουσία τους το Παλαιό Φάληρο !!!

“Λέσβος, κοιτίδα πολιτισμού μες’ το Αιγαίο”

Μία εκδήλωση που ετοίμασαν 9 σύλλογοι της Λέσβου που εδρεύουν στην Αττική.

Κι αυτό έγινε όταν η Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Άντα Ζαφειρέλλη, έριξε την ιδέα στο τραπέζι για να γίνει ένα Λεσβιακό αντάμωμα, με στόχο να βρεθούν όλοι οι συμπατριώτες μας εκεί, αλλά και για να γνωρίσουν όλοι τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την κουλτούρα, τη γευσιγνωσία και όλες τις ομορφιές του νησιού μας.

Έτσι όλοι μαζί οι άνθρωποι των 9 συλλόγων ξεκίνησαν τη συλλογική τους προσπάθεια για να φτάσουμε στη σημερινή γιορτινή ημέρα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την προβολή και παρουσίαση« Λέσβος: Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO– Το Απολιθωμένο Δάσος και τα γεωλογικά μνημεία του νησιού διηγούνται τη δημιουργία του Αιγαίου», από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκο Ζούρο, την παρουσίαση των  χωριών που εκπροσωπεί κάθε Σύλλογος καθώς επίσης τις διάφορες μορφές τουρισμού και τον πνευματικό πλούτο του νησιού.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πολυπληθή χορωδία( 70 ατόμων) που θα διευθύνει ο Βαγγέλης Σαραντίδης, από Μυτιληνιά παραδοσιακή ορχήστρα( Σαραντίδης- Βέργος),  από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων του νησιού. 

Σκοπός των διοργανωτών είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παρευρισκομένους να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της Λέσβου.

Μία εκδήλωση στην οποία πρέπει να παρευρεθούν όλοι οι Λέσβιοι που θα βρίσκονται την ημέρα αυτή στην Αττική και όχι μόνο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα στηθεί ένα μουσικοχορευτικό γλέντι, με γευσιγνωσία από τα Λεσβιακά προϊόντα, ενώ το κέφι και ο χορός θα ανεβάσει την αδρεναλίνη μας στα ύψη.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου – μπράβο σε όλους – και ο Δήμος Λέσβου.

Γι αυτό λοιπόν όλοι σήμερα κοινοποιούμε τη δημοσίευση – ακόμα και οι σύλλογοι που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να συμμετάσχουν- ώστε σήμερα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα να «βουλιάξουμε» το Παλαιό Φάληρο !!! 

Συνδιοργανώνουν με αλφαβητική σειρά:

«Ο Νόστος»

Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης (Αθηνών)

Παλλεσβιακός Πολιτιστικός Σύλλογος  Αγίου Δημητρίου Αττικής

Πολιτιστικό Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου (Αθηνών)

Σύλλογος «Ο Πολιχνίτος»

Σύλλογος Παφλιωτών Λέσβου Αθήνας  «Αγία Βαρβάρα»

Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής

 «Το Σίγρι» Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σιγριωτών

«Χρούσος» Σύλλογος Προστασίας & Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο