Όλα τα νησιά του Αιγαίου μία γροθιά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αθήνα – Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ

Ηχηρό μήνυμα προς την Ελληνική Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, έδωσαν σήμερα το  μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των νησιών του Αιγαίου που έχουν σηκώσει όλο το βάρος του προσφυγικού και η κατάσταση στους Δήμους τους έχει φτάσει σε πολύ οριακό σημείο.

Το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στις 13:00 έδωσαν ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι Δημάρχων και φορέων από την Κω, την Λέρο και τα άλλα νησιά.

Το παρόν τους έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Παττούλης, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Βουλευτής του Νομού Λέσβου ΚΚΕ  Σταύρος Τάσσος, ο Βουλευτής Ν.ομού Χίου της Ν.Δ. Νότης  Μηταράκης και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Σταμάτης Μαλέλης.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου αλλά και η απουσία εκπροσώπου της.

Έντονη ήταν και η παρουσία κατοίκων από όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Στις ομιλίες του οι Δήμαρχοι των νησιών εξέφρασαν την αγανάκτηση και την οργή τους για την πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα και τόνισαν πως η κατάσταση των νησιών έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως αν η κυβέρνηση δεν βρει άμεσες λύσεις θα υπάρξουν εντονότατες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Μετά τις ομιλίες τους επέδωσαν στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα τα ψηφίσματά τους, ενώ λίγο αργότερα ενημερώθηκαν ότι θα τους δεχθεί και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθησε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι Δήμαρχοι των νησιών εξέθεσαν τις απόψεις τους και του ζήτησαν εδώ και τώρα άμεσες λύσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα και αποσυμφόρηση των νησιών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο