“Οι Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα” Σήμερα η εκδήλωση στη Μυτιλήνη ανοιχτή για το κοινό (BINTEO)

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας για τις Ρευματικές Παθήσεις, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος «ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ», πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στις 11:00 στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2), με θέμα ”Οι Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα”.

Την ενημέρωση του Κοινού, θα πλαισιώσουν με ομιλίες τους ιατροί ρευματολόγοι, ο Πρόεδρος της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, κος Δημήτριος Βασιλόπουλος (Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η κα Κλειώ Ιγνατίου Μαυραγάνη, ρευματολόγος Μυτιλήνης, οι οποίοι θα εξηγήσουν ποιες είναι οι ρευματικές παθήσεις και πως γίνεται η διάγνωση και θεραπεία. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει επίσης και ο Γεν. Γραμματέας Ρευμαζήν κ. Γιάννης Παπαδάκης σχετικά την επίδραση των ρευματικών νοσημάτων στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Λίγα λόγια για την Πανελλήνια Ενημερωτική Εκστρατεία

Η Πανελλήνια Ενημερωτική Εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα “Το σώμα σου μιλάει, άκουσέ το” της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, σε συνεργασία με την CONVIN, δημιουργεί ένα συμπαγές πλάνο επικοινωνίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Αυτός ακριβώς, ο στρατηγικός σχεδιασμός, είναι που οδηγεί στην επιλογή των μέσων, και την εφαρμογή καινοτόμων διαφημιστικών και προωθητικών ενεργειών, αυξάνοντας το επίπεδο γνώσης και αναγνωρισιμότητας για τις ΡΠ, το ρόλο του Ρευματολόγου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δεκάδες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της περιφέρειας με την υποστήριξη των κατά τόπους Ενώσεων Ασθενών, των Ιατρικών Συλλόγων και Νοσοκομείων, και εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ.

πρόγραμμα
11:00
ΚΑΛΩΣΌΡΙΣΜΑ
ΟΜΙΛΊΕΣ
Ρευματικές Παθήσεις: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
Δημήτριος Βασιλόπουλος
Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας,
Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ), Πρόεδρος της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ
Ποια είναι τα συμπτώματα
που θα μας οδηγήσουν στον ειδικό.
Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.
Κλειώ Ιγνατίου Μαυραγάνη
Ρευματολόγος
Οι ανάγκες των ασθενών με ρευματικά νοσήματα
Γιάννης Παπαδάκης
Γεν. Γραμματέας Σ.Ρ. Κρήτης,
Γεν. Γραμματέας ΡευΜΑζήν

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο