ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας σε Χριστιάνα Καλογήρου και Σπύρο Γαληνό για τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές

Σιγά – σιγά και χωρίς να το καταλάβουμε, έχουμε πλέον μπει ατύπως σε μία μακρά προεκλογική περίοδο, εν όψει των επόμενων Δημοτικών Εκλογών του 2019.

Μάλιστα κάποιοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου και κάποιοι άλλοι για Δήμαρχοι Λέσβου, έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, την κατάρτιση και στελέχωση των ψηφοδελτίων τους, βολιδοσκοπώντας από τώρα δυνατά ονόματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Τα στρατηγεία όλων των κομμάτων πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις, με σκοπό να εξασφαλίσουν ψηφοδέλτια νίκης.

Σύμφωνα μάλιστα με εγκυρότατες πληροφορίες του Lesvosnews.gr,  σε μία από αυτές τις συσκέψεις σε τοπικό επίπεδο, ετέθη το θέμα των υποψηφιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και για το Δήμο Λέσβου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ομόφωνη απόφαση όλων των στελεχών που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη αυτή, για τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας της νυν Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου και του νυν Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.

Η ομόφωνη αυτή απόφαση, στάλθηκε με απόρρητο έγγραφο στην εκτελεστική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εγκρίνεται και από τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, η Χριστιάνα Καλογήρου και ο Σπύρος Γαληνός “συνεργάστηκαν” στις προηγούμενες εκλογές, προκειμένου να κερδίσουν τους θώκους που σήμερα κατέχουν.

Και βεβαίως εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία, ήταν η απώλεια του Δήμου Λέσβου, αφού όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη της, ο Φωτής Ξύδας έχασε τη Δημαρχία από την συνεργασία αυτή.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Φωτής Ξύδας, είχε κατηγορήσει ανοιχτά μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ, την ύπουλη ήττα που δέχτηκε εκ των έσω.

Η απορία μας όμως είναι για το πως έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Σπύρου Γαληνού αλλά και για ποια υποψηφιότητα.

Ο ίδιος ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να πάρει κάποιο χρίσμα για το Δήμο ή την Περιφέρεια;

Και αν ναι, τι παρασκήνιο προηγήθηκε;

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας σε Χριστιάνα Καλογήρου και Σπύρο Γαληνό για τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές”

  1. […] αναφέρεστε στο ρεπορτάζ του Lesvosnews.gr με τίτλο: «ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας σε Χριστιάνα Καλογήρου και Σ…  στο οποίο όμως δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε […]

Αφήστε ένα σχόλιο