ΟΧΙ στην ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ φωνάζουμε όλοι στο σημερινό Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Σαπφούς

Παλλεσβιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς, με στόχο την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Λέσβου, για την επικείμενη αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε 24%.

Όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες των φορέων της Λέσβου, δεν είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα ως προς την μη αύξηση του ΦΠΑ που θα αποτελέσει ταφόπλακα για τη Λέσβο.

Έτσι όλοι πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτό, αφού μας αφορά όλους και δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις σε χρώματα, κόμματα κλπ

Όλοι πρέπει να κατακλύσουμε την Πλατεία Σαπφούς και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν αύριο κλειστά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων  μη έχοντας λάβει ακόμη κάποια επίσημη διαβεβαίωση για την παραμονή των νησιών μας στους Μειωμένους Συντελεστές Φ.Π.Α. αποφάσισε απεργία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στη Λέσβο και τη Λήμνο και καλεί τους επαγγελματίες, τον επιχειρηματικό κόσμο και όλους τους πολίτες των νησιών για καθολική συμμετοχή στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, και δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, καθώς και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο ΦΠΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Ενόψει της κινητοποίησης που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στην Πλατεία Σαπφούς, με αίτημα την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ο βουλευτής  Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

“Οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας , για το έτος 2017, δεν έχουν εκλείψει. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη  διαβεβαίωση για την παραμονή μας στο ειδικό καθεστώς, απορρίπτοντας μάλιστα σχετική τροπολογία που καταθέσαμε οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου.

 Επιπλέον, το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς αυτά, σύμφωνα με τη συνταγματική ρήτρα της νησιωτικότητας.

 Δεν μας χαρίστηκε, μας ανήκει δικαιωματικά.

 Η κατάργησή τους  αποτελεί ένα μέτρο που θα επηρεάσει όλους τους οικονομικούς τομείς του τόπου μας και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά είτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δημόσιος υπάλληλος, αγρότης, άνεργος είτε συνταξιούχος.

 Με την επικείμενη αύξηση του κόστους ζωής, τα νησιά μας θα ερημώσουν και οι πολίτες, κυρίως οι νέοι, θα περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

 Για τους λόγους αυτούς, καλώ όλους τους πολίτες της Λέσβου και της Λήμνου να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων των νησιών μας, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

 Γιατί μας αφορά όλους”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

Η ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου καλεί τους πολίτες του νησιού σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς. Στόχος της κινητοποίησης είναι η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο λαός της Λέσβου πρέπει, δυστυχώς, να αγωνιστεί για το αυτονόητο, για ένα δικαίωμα που αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς αυτόν, σύμφωνα με το σύνταγμα και τη ρήτρα νησιωτικότητας.

Η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών αν μη τι άλλο θα έχει αντίκτυπο στη καθημερινότητα των Λέσβιων, οι οποίοι έχουν πληγεί οικονομικά – και όχι μόνο- τα τελευταία χρόνια εξαιτίας πολλών παραγόντων, με κυριότερο  εξ αυτών, το μεταναστευτικό.

Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει τους νησιώτες και ταυτόχρονα ακρίτες της χώρας αυτής και όχι να τους καταδικάσει την οικονομική εξαθλίωση.

Όλοι μαζί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ας ενώσουμε την δύναμή μας κόντρα σε ένα ακόμη χτύπημα και ας γίνουμε νικητές της μάχης αυτής.

Πρόεδρος

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Στρατής Καραγεωργίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή στη Παλλεσβιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στη Πλατεία Σαπφούς, και καλεί  όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.

Η αύξηση του Φ.Π.Α., μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

Το 24% Φ.Π.Α. θα προκαλέσει ΑΣΦΥΞΙΑ στην κοινωνία μας!

Από 01-01-18 αυξάνεται το κόστος ζωής μας, ή πιο απλά μειώνεται το εισόδημά μας κατά 7%

Τετάρτη 29-11-17 Παλλεσβιακή Απεργία

11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

 Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα η ΕΕ ΑΔΕΔΥ καλύπτει με Στάση Εργασίας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

 ΕΓ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή στην Παλλεσβιακή κινητοποίηση κατά της αύξησης του Φ.Π.Α

Το δώρο που μας κάνει η κυβέρνηση με την άφιξη του 2018 είναι πολύ ακριβό για να το δεχτούμε!

Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε 24% από την 1η Γενάρη αποτελεί τεράστιο πλήγμα

και μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

Ιδιωτικός και Δημόσιος τομέας, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι γινόμαστε για ακόμη μια φορά αντικείμενο εξόντωσης και εξαθλίωσης!

Όλη η Λέσβος αντιδρά !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

Με Εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν ενεργά στην Παλλεσβιακή απεργία

την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

με αίτημα την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. .

Η αύξηση του Φ.Π.Α.,  μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Καρέκος Παναγιώτης Καρίπης Παναγιώτης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο