Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετατοπίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης στις… τοπικές κοινωνίες !!!

filis-ert

O Yπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, σχολίασε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του LesvosNews.gr σχετικά με το λουκέτο που έβαλαν οι γονείς στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Διαβάστε τι έγραψε το ENIKOS.GR 

Τη Δευτέρα χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για τα παιδιών των προσφύγων. Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, «η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων».

Αναφερόμενος στο περιστατικό της Μυτιλήνης, όπου γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο ο κ. Φίλης είπε ότι: «Πρόκειται για εξαιρετικά μειοψηφικές καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης τα ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες. Η Μυτιλήνη εδώ και ένα χρόνο δείχνει μια μεγάλη αλληλεγγύη και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η κίνηση που έγινε – και η οποία δεν εκπροσωπεί και το σύλλογο – πρέπει να είναι μια εξαιρετικά μειοψηφική κίνηση ορισμένων ανθρώπων».

Για το έλλειμμα ενημέρωσης, που ενδεχομένως να υπήρχε, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «ακόμα και αναγκαία ενημέρωση να μην υπήρχε, δεν κλείνεις ένα σχολείο με λουκέτο, με το έτσι θέλω, αλλά ζητάς ενημέρωση» σημειώνοντας ότι «ο Διευθυντής δεν υποχρεούται να κάνει ενημέρωση στους γονείς, ο Διευθυντής ενημερώνει τα παιδιά ότι μεθαύριο θα έχουμε και μαθητές πρόσφυγες σε Τμήμα Υποδοχής, αυτό κάνει ο Διευθυντής. Το θέμα της ενημέρωσης των γονέων αφορά στην τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις εκπαιδευτικές αρχές εκτός σχολείου».

Προφανώς ο κ. Φίλης προσπαθεί να μετατοπίσει τις λάθος πολιτικές της κυβέρνησης στις πλάτες άλλων.

‘Το θέμα της ενημέρωσης των γονέων αφορά στην τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις εκπαιδευτικές αρχές εκτός σχολείου» δήλωσε…

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν το έκανε…

Ο Δήμος Λέσβου προφανώς δεν το γνώριζε και φυσικά δεν ενημέρωσε τους γονείς…

Άρα, οι κάτοικοι της Λέσβου – οι τοπικές κοινωνίες δηλαδή κατά τον κ. Φίλη – έπρεπε να πάνε σε καμία χαρτορίχτρα, για να ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών, για το τι μέλλει γενέσθαι στο σχολείο τους…

Όσο για  τη δήλωσή του ότι η κίνηση των γονέων “δεν εκπροσωπεί το σύλλογο”, μάλλον από το μυαλό του την έβγαλε…

Ομόφωνη ήταν η απόφαση κύριε Φίλη !!!

Στο μόνο που έχεις δίκιο και είπες την αλήθεια ήταν ότι πράγματι “η Μυτιλήνη εδώ και ένα χρόνο δείχνει μια μεγάλη αλληλεγγύη”.

Αν και εδώ η αλήθεια ήταν μισή…

Η Λέσβος δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη !!!

Όχι μόνο η Μυτιλήνη…

Εκτός αν βαδίζετε στα χνάρια του κ. Τσίπρα…

Και η Λέσβος… Και η Μυτιλήνη !!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο