Ο Σπύρος Γαληνός προκαλεί… Προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του και ζητά τώρα βοήθεια από Τσίπρα – Μουζάλα

galinos-tsipras-mouzalas

Είπαμε μέρες γιορτινές που είναι, να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βάλουμε νέους στόχους για το 2017 που μας έρχεται…

Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έρχεται και πάλι να μας ταράξει την ηρεμία, με τις παράλογες τακτικές που ακολουθεί στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Αυτή τη φορά με επιστολή που στέλνει στον Πρωθυπουργό της χώρας μας Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ζητά εκ των υστέρων και μετά από δύο περίπου χρόνια που η Λέσβος έχει τραβήξει τα πάνδεινα από το μεταναστευτικό πρόβλημα, να τον βοηθήσουν.

Τώρα αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ότι η κατάσταση είναι οριακή.

Όταν είχε καταληφθεί η πόλη της Μυτιλήνης πέρυσι από 30.000 περίπου μετανάστες δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

Και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο εξαιτίας του μεταναστευτικού, φταίνε κατά τον Σπύρο Γαληνό “οι παραπληροφορητές και η σπορά ψευδών ειδήσεων”.

Αυτή την καραμέλα ο Δήμαρχος Λέσβου δεν λέει να την σταματήσει…

Φυσικά καταδικάζουμε κάθε μορφή απειλής κατά του ίδιου και της οικογενείας του, όπως ο ίδιος ο Σπύρος Γαληνός δηλώνει.

Τον έχουμε παρακαλέσει κατ’ επανάληψη, να πει τα πράγματα με τα ονόματά τους…

Ποιοι είναι οι παραπληροφορητές;

Ποιες είναι οι ψευδείς ειδήσεις;

Πριν από λίγες ημέρες ο Σπύρος Γαληνός είχε στείλει άλλη επιστολή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που αφορούσε κάποιες δηλώσεις του στο Βατικανό, μέσω της οποίας  ζητούσε από τον “δημοσιογραφικό κόσμο” και  τις πολιτικές δυνάμεις  να τοποθετηθούν επίσημα για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η σιωπή πλέον ισοδυναμεί με συνενοχή.

Κύριε Γαληνέ δεν πήρατε χαμπάρι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας να σας στηρίξει;

Όλοι με τη σιωπή τους σας αγνόησαν και εμμέσως πλην σαφώς καταδίκασαν εσάς και τις τακτικές που ακολουθείτε εδώ και δύο χρόνια στο μεταναστευτικό πρόβλημα…

Ακόμα και ο κατά τη δική σας κρίση “δημοσιογραφικός κόσμος” – ίσως εννοείται “συναδέλφους” και “μεγαλοσυγκροτήματα”, που με κάποια 500ευρα από διαφημιστικές καταχωρίσεις και απ’ ευθείας αναθέσεις εργασιών, μετατρέπονται σε δικά σας φερέφωνα.

Για πες τε μας κύριε Γαληνέ…

Γιατί ο Δήμος Λέσβου – ίσως να είναι και ο μοναδικός στην Ελλάδα – συντηρεί τον καταυλισμό των μεταναστών στον Καρά Τεπέ;

Γιατί δεν απαιτήσατε να τακτοποιηθούν οι δύστυχοι κατά τα άλλα μετανάστες – πρόσφυγες στη Μόρια, που είναι το επίσημο Hotspot της Λέσβου;

Μήπως για να έχετε εσείς ως Δήμαρχος την καλή έξωθεν εικόνα και να απόλαμβάνετε των βραβείων εις βάρος του Λεσβιακού Λαού που σας ψήφισε για να υπερασπίζεστε τα του Δήμου σας;

Κι επειδή εμείς μιλάμε πάντα με ονόματα και στοιχεία…

Σας ρωτάμε ευθέως να μας απαντήσετε αν θέλετε, αλλιώς θα σας ενημερώσουμε εμείς…

Ποιος έχει υπογράψει σύμβαση για τη σίτιση των μεταναστών από συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία έχει ελεγχθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και το πόρισμα – καταπέλτης μιλάει για ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ;

Μία ΜΚΟ στην οποία έχουν επιβληθεί περισσότερα από 150.000 ευρώ πρόστιμα…

Ή μήπως δεν τα γνωρίζετε αυτά;

Αλλάξτε τακτική κύριε Γαληνέ, όσο είναι ακόμα νωρίς…

Δεν θα ευθύνεται ούτε ο κ. Τσίπρας, αλλά ούτε ο κ. Μουζάλας για ότι προκύψει στον τόπο μας…

Εσείς είστε κύριε Γαληνέ ο Δήμαρχος Λέσβου…

Εκτός αν επιμένετε να κάνετε το Δήμαρχο και όχι να είστε…

Διότι όταν δηλώνετε αναρμόδιος στους κατοίκους της Μόριας, για όσα δεινά έχουν υποστεί και σας ζητούσαν να τους συμπαρασταθείτε, τότε μάλλον κάνετε το Δήμαρχο και δεν είστε… Έχει μεγάλη διαφορά !!!

Και πολύ φοβόμαστε κύριε Γαληνέ, ότι αν δεν αλλάξετε τακτική με το να επιδιώκετε τη μετατόπιση των ευθυνών σας προς άλλους, ίσως να γίνετε ο πρώτος Δήμαρχος στην ιστορία της Λέσβου, που από μόνος του θα οδηγηθεί σε άδοξη παραίτηση.

Και επειδή όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εμείς εδώ στο LesvosNews.gr κρατάμε πάντα ίσες αποστάσεις από όλους, δημοσιεύουμε ως οφείλουμε και κάνουμε πάντα, ολόκληρη και χωρίς καμία παρέμβασή μας την επιστολή σας προς Τσίπρα – Μουζάλα.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΟΥΖΑΛΑ

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Αλέξη Τσίπρα και στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα, με θέμα: Ενημέρωση για την κατάσταση στη Λέσβο, αναφορικά με την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση

Θέμα: Ενημέρωση για την κατάσταση στη Λέσβο αναφορικά με την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την παρούσα κατάσταση στη Λέσβο αναφορικά με την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση και να επανέλθω στην έκκλησή μου για την άμεση λήψη μέτρων.

Αυτή την στιγμή, η κατάσταση στο νησί της Λέσβου είναι οριακή σε ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης. Τα πάντα βρίσκονται σε μια εύθραυστη ισορροπία, η οποία όμως απειλείται καθημερινά από διάφορα γεγονότα και από συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν, ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους,  την ολοκληρωτική αποσταθεροποίηση της κατάστασης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την έκκληση βίας.

Σε προηγούμενη επιστολή μου είχα ήδη προειδοποιήσει για την αλλαγή στάσης της τοπικής κοινωνίας λόγω της αύξησης του φόβου που προκαλείται από συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται και από μια ασταμάτητη και συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης. Σήμερα, βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο όπου απαιτείται μια μεγάλης κλίμακας αποσυμφόρηση με στόχο να λειτουργήσουν οι υπάρχουσες δομές στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Σε διαφορετική περίπτωση, διακυβεύεται η κοινωνική συνοχή και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβούν έκτροπα, τα οποία θα πυροδοτήσουν διαδοχικά αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και αποτελέσματα. Μάλιστα το διακύβευμα δεν είναι μόνο τοπικό αλλά και εθνικό καθώς η Λέσβος αποτέλεσε το θετικό παράδειγμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων.

Ενδεικτικά της εύθραυστης κατάστασης είναι τόσο οι παραβατικές ενέργειες μέρους του αποκλεισμένου στο νησί προσφυγικού πληθυσμού καθώς και η συστηματική παραπληροφόρηση τόσο από φερόμενα Μέσα Ενημέρωσης όσο και από συγκεκριμένα άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές φορές μάλιστα, η δράση αυτή προσωποποιείται και εκφράζεται με απειλές εναντίον μου αλλά και μελών της οικογένειάς μου. (επισυνάπτονται σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) Στον αγώνα αυτό να διατηρηθεί η ισορροπία και η κοινωνική συνοχή στην ακριτική Λέσβο, τη στιγμή μάλιστα που δημόσια εκφράζονται απειλές από τον Τούρκο Πρωθυπουργό, βρισκόμαστε μόνοι χωρίς την βοήθεια των αρμόδιων θεσμικών οργάνων. Σε ότι αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αυτές συνεχίζουν να καθυστερούν χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα συνεχίζεται η μη μεταφορά αιτούντων άσυλο σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ η κοινή δήλωση Ε.Ε και Τουρκίας δεν προβλέπει σε κανένα σημείο της κάτι τέτοιο. Στον αντίποδα, καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί από νομικής πλευράς για την προστασία της τοπικής κοινωνίας από την παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων, που έχουν αποδεδειγμένα προκαλέσει και υποκινήσει αντιδράσεις μερίδας συμπολιτών μας, όπως ορίζει το Άρθρο 187 (περί διασποράς ψευδών ειδήσεων).

Πέρα λοιπόν από την δραματική έκκληση την οποία σας απευθύνω για την άμεση λήψη μέτρων αποσυμφόρησης του νησιού, πιστεύω ότι την παρούσα χρονική στιγμή θα πρέπει κάθε άτομο που εκπροσωπεί ένα θεσμό να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε ότι αφορά το Δήμο Λέσβου κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας σε όλους τους τομείς. Σε περίπτωση όμως που οι φόβοι μου επαληθευτούν και πραγματοποιηθεί γενικευμένη αποσταθεροποίηση, καθιστώ υπεύθυνο κάθε ατομικό η συλλογικό θεσμό, ο οποίος δεν ανέλαβε δράση στον τομέα ευθύνης του και παρέμεινε άπραγος θεατής της κατάστασης παρά τις επανειλημμένες αναφορές μου.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία σχετικά με το θέμα και ευελπιστώ στις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο