Ο Παναγιώτης Χριστόφας υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου του ΚΙΝΑΛ με απόφαση της Γεννηματά

Τον λένε Παναγιώτη Χριστόφα…

Είναι νέος, ωραίος, επιτυχημένος επιστήμονας, άμεμπτος, αγαπάει τον τόπο του και κυρίως έχει πολλή όρεξη για να προσφέρει στα νησιά του Αρχιπελάγους ανιδιοτελώς.

Με βάση αυτά τα θετικά στοιχεία η Φώφη Γενηματά επέλεξε τον Παναγιώτη Χριστόφα για να διεκδικήσει το αξίωμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου μετά τη “δέσμευση” του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Σταμάτη Μαλέλη τον οποίο ήθελε διακαώς να παραμείνει κοντά της στη θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Lesvosnews.gr κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Σταμάτη Μαλέλη, πρόκειται να έρθει στη Μυτιλήνη την ερχόμενη Παρασκευή ώστε να δώσει και επίσημα το χρίσμα της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στον Παναγιώτη Χριστόφα.

Δείτε τι έγραψε ο νέος πλέον υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

“Φίλες και φίλοι,

Το 2012, επέλεξα την αντίστροφη πορεία από αυτή που δυστυχώς έχουν αναγκαστεί να κάνουν πολλοί νέοι των νησιών μας.
Μετά τις σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα πρώτα επαγγελματικά βήματα, επέστρεψα στην πατρίδα μου τη Λέσβο για να εργαστώ και να δημιουργήσω την οικογένεια μου.

Στα χρόνια που ακολούθησαν είδα από κοντά την προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να κρατήσουν στα νησιά μας το νέο ανθρώπινο δυναμικό, να δημιουργήσουν οικονομίες ισχυρές και κοινωνίες με συνοχή και αλληλεγγύη.

Το αλληλέγγυο πρόσωπο των νησιών μας έγινε ιδιαίτερα εμφανές τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη στάση της πλειοψηφίας των πολιτών στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν στα νησιά μας, θεωρώντας ότι αυτά αποτελούν την πύλη που θα τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας.

Οι μεγάλες ροές και οι άστοχοι χειρισμοί οδήγησαν όμως σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή και τη μακρά προοδευτική παράδοση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Έξι χρόνια πλέον μετά την επιστροφή μου στο νησί, θεωρώ ότι ο ρόλος του θεατή ή του σχολιαστή των γεγονότων δεν μου ταιριάζει, όπως δεν ταιριάζει και σε κανένα συντοπίτη μου, πόσο μάλλον σε ανθρώπους της γενιάς μου που επέλεξαν να χτίσουν το μέλλον τους και να κάνουν πράξη το όνειρό τους στα νησιά μας.
Για το λόγο αυτό, πήρα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του λαού του Βορειοανατολικού Αιγαίου στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να ενώσει, να αφυπνίσει όλες εκείνες τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις των νησιών μας, καθ’ υπέρβαση κάθε στενής κομματικής γραμμής, με μόνο γνώμονα την αλλαγή σελίδας στην περιφέρεια μας, προς μια κατεύθυνση ανθρωποκεντρική και αναπτυξιακή.

Στο πλαίσιο αυτό, καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πολιτική, αυτοδιοικητική, συλλογική ή εθελοντική έκφραση που εδράζεται στα νησιά μας και πιστεύει ότι το Βόρειο Αιγαίο μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον, να συστρατευθεί στην προσπάθεια για να πάρουμε τις τύχες των νησιών μας στα χέρια μας.”

Παναγιώτης Χριστόφας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο