Ο Νίκος Γκόλιας γύρισε σιδερένιος στα καθήκοντά του… Η συγκινητική ανακοίνωση των συναδέλφων του (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου, μέσα από το γκρίζο του χρώμα μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιους πραγματικούς ήρωες, που ζουν χρόνια ανάμεσά μας, δίπλα μας…

Όπως τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που τα τελευταία χρόνια δίνουν μεγάλη μάχη με τα κύματα του Αιγαίου, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, που τις περισσότερες φορές είναι μικρά παιδιά, γυναίκες, υπερήλικες…

Ένας από τους ανθρώπους αυτούς και ο καπετάνιος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Γκόλιας, ο οποίος  είχε πέσει με αυτοθυσία μαζί με ακόμα έναν συνάδελφό του, προκειμένου να βοηθήσουν έναν άλλον κυβερνήτη σκάφους που βρέθηκε στη θάλασσα και κινδύνευε η ζωή του.

Αφού κατάφεραν να τον ανασύρουν από τη θάλασσα, επιχείρησαν στη συνέχεια να ακινητοποιήσουν το άλλο σκάφος, το οποίο εκινείτο ακυβέρνητο.

Κατά τη διάρκεια όμως της προσπάθειάς τους, η προπέλα του ακυβέρνητου σκάφους χτύπησε τον άτυχο Νίκο Γκόλια, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρότατα.

Ο Κυβερνήτης μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Εκεί έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντας μία άλλη μεγάλη προσωπική του μάχη, για να καταφέρει να κερδίσει τη ζωή και να βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Λιμενικό Σώμα.

Δύο περίπου  χρόνια μετά, ο Νίκος Γκόλιας επιστρέφει και πάλι στα καθήκοντά του σιδερένιος…

Οι συνάδελφοί του με λίγες γραμμές αγάπης τον καλωσορίζουν και πάλι κοντά τους και γράφουν:

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε ξανά κοντά μας τον συνάδελφο, τον καπετάνιο, τον φίλο ΓΚΟΛΙΑ Νίκο, μετά από τη μεγάλη περιπέτεια από την οποία βγήκε νικητής, δίνοντας μεγάλο αγώνα. Γνωρίζοντας το πείσμα και τη δύναμη του, ήμασταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρει παρ΄ όλες τις πολύ  δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Ως συνάδελφοι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς (και ήταν αρκετοί) που βοήθησαν ο καθένας από τη πλευρά του, από τη πρώτη στιγμή του τραυματισμού του, ώστε να βρίσκεται σήμερα ξανά στη πρώτη γραμμή και του ευχόμαστε δυνατός και σιδερένιος, να χαίρεται και να προσφέρει στην οικογένεια του και τη κοινωνία, όπως προσφέρει τόσα χρόνια με τα πληρώματα του σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη ρότα του”

Με τιμή   Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος                                                   ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος

Δείτε τα βίντεο από το αρχείο του Lesvosnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο