Ο Μητσοτάκης στηρίζει θέλοντας και μη την Καλογήρου αλλά η Ν.Δ. στη Λέσβο είναι διχασμένη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στη Λέσβο αποκλειστικά και μόνο για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου.

Άλλωστε την ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο τη διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Λήμνου γι αυτόν ακριβώς το σκοπό για τις Περιφερειακές Εκλογές.

Είναι γνωστό όμως και στο τελευταίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο ότι η πλειοψηφία της βάσης του κόμματος δεν επιθυμούσε την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου αλλά του Κώστα Μουτζούρη.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο είναι για μία ακόμα φορά διχασμένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά λόγω του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που δίνει το χρίσμα στους νυν Περιφερειάρχες και Δημάρχους καλεί τους Νεοδημοκράτες σαν τα πρόβατα με την κομματική πειθαρχία να ακολουθήσουν το δρόμο της Χριστιάνας Καλογήρου.

Άλλωστε το υπογράμμισε ο ίδιος στην ομιλία του λέγοντας “σας ζητώ λοιπόν να αφήσουμε στην άκρη τα όποια παράπονα, τις όποιες διαφωνίες, τις όποιες επιφυλάξεις, μπορεί να υπάρχουν, τα οποία είναι ανθρώπινα στην πολιτική. Η πολιτική από μόνη της, ειδικά όταν παίρνεις αποφάσεις, παράγει τριγμούς, αντιπαραθέσεις, ενίοτε και αντιπαλότητες. Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και ας δώσουμε συντεταγμένα τη μάχη για τις περιφερειακές εκλογές”.

Δεν ξέρουμε πόσοι θα ακολουθήσουν το δρόμο αυτό αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέχασε να αποδώσει και τις όποιες ευθύνες έχει η Χριστιάνα Καλογήρου για το μεταναστευτικό πρόβλημα για το οποίο κατηγορεί την Κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατώντας δύο φωτογραφίες της Μόριας στη ΔΕΘ κατηγορεί την Κυβέρνηση για το κατάντημα των νησιών του Βορείου Αιγαίου… Η Χριστιάνα Καλογήρου δεν είναι Περιφερειάρχης κύριε Μητσοτάκη; Δεν έχει ευθύνες η ίδια για την κατάσταση των νησιών μας; Εκτός εάν νομίζετε ότι έπραξε τα δέοντα…

Εκείνο που όμως καταλαβαίνουμε είναι ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει την εκλογή του Κώστα Μουτζούρη ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Και το λέμε αυτό γιατί τόλμησε να διαγράψει τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου γιατί δεν στήριζε την Χριστιάνα Καλογήρου όμως δεν κάνει το ίδιο με τον Κώστα Μουτζούρη ο οποίος είναι ο αντάρτης και ανεξάρτητος πλέον υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Με απλά λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει στις Περιφερειακές Εκλογές σε διπλό ταμπλό.

Διαβάστε τι είπε στην ομιλία του για την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου:

“Είμαι εδώ για 5η φορά από τότε που εξελέγην, με τη δική σας στήριξη, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια και δύο μήνες. Είμαι εδώ, όχι μόνο γιατί αγαπώ τη Λέσβο -ή τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη όπως θα έλεγε κάποιος άλλος- αλλά πρωτίστως για δύο λόγους:  Ο πρώτος λόγος είναι για να παρέχω και εγώ  με τη σειρά μου την αμέριστη πολιτική μου στήριξη σε μία επιτυχημένη Περιφερειάρχη, τη Χριστιάνα Καλογήρου. Είμαι εδώ για ζητήσω, από όλους, στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Λήμνο, στους Φούρνους, να στηρίξουμε ενωμένοι -επαναλαμβάνω ενωμένοι- την κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματος, που είναι η επανεκλογή της Χριστιάνας Καλογήρου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Δεν το κρύψαμε φίλοι. Από την πρώτη στιγμή έχουμε δώσει  πολιτικό χρώμα στη μάχη για τις Περιφέρειες. Δεν το κάνουμε μόνο γιατί φιλοδοξούμε το βράδυ των Περιφερειακών εκλογών ο χάρτης της χώρας -και στο επίπεδο των Περιφερειών- να είναι γαλάζιος. Διότι γαλάζιος θα είναι ούτως ή άλλως σε επίπεδο Ευρωεκλογών και σε επίπεδο εθνικών εκλογών. Το κάνουμε διότι θέλουμε την επόμενη μέρα να συνεργαστούμε με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες, για να κάνουμε πράξη το μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο έχουμε για τη χώρα. Και εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο τόσο υπέφερε τα τελευταία χρόνια. Το Βόρειο Αιγαίο, το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις που ξεπερνούσαν όχι μόνο την φαντασία μας, αλλά πολύ συχνά και τις δυνατότητές μας. Εδώ, το Βόρειο Αιγαίο θέλω την επόμενη μέρα να συνεργαστώ με τη Χριστιάνα Καλογήρου, εγώ ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός και η Χριστιάνα ως εκλεγμένη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Σας ζητώ λοιπόν να αφήσουμε στην άκρη τα όποια παράπονα, τις όποιες διαφωνίες, τις όποιες επιφυλάξεις, μπορεί να υπάρχουν, τα οποία είναι ανθρώπινα στην πολιτική. Η πολιτική από μόνη της, ειδικά όταν παίρνεις αποφάσεις, παράγει τριγμούς, αντιπαραθέσεις, ενίοτε και αντιπαλότητες. Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και ας δώσουμε συντεταγμένα τη μάχη για τις περιφερειακές εκλογές.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο