Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος διέθεσε τα δολάρια των ομογενών της Αυστραλίας στις επισκευές ναών και όχι στους σεισμοπαθείς

Δεν ξέρουμε πως να χαρακτηρίσουμε την ενέργεια της Μητρόπολης Μυτιλήνης και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβου, να διαθέσει τα 150.000 δολάρια που συγκέντρωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για τους σεισμοπαθούς της Λέσβου, για την επισκευή ναών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου όταν πρώτο το LesvosNews.gr αποκάλυψε το θέμα με τα 150.000 δολάρια, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος  έστειλε επιτέλους στις 13 Οκτωβρίου επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό στην οποία τον ευχαριστεί για τη δωρεά και του αναφέρει τις εκκλησίες όπου δόθηκαν τα 100.671.14 ευρώ. (150.000 δολάρια)

Κάτι που είναι άκρως αντίθετο με τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν τα χρήματα από τους ομογενείς της Αυστραλίας, όπου στην εγκύκλιο που στάλθηκε στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μιλούσε για βοήθεια των σεισμοπαθών της Λέσβου, ακόμα και των προσφύγων !!!

Στη λίστα μάλιστα με τους ναούς που εστάλησαν από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης,  χρήματα για την επισκευή τους από τις ζημιές του σεισμού, περιλαμβάνονται και εκκλησίες της Μητρόπολης Μηθύμνης, όπου επισήμως δεν έχει καταγραφεί  καμία ζημιά σε ναό από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος στις 13 Οκτωβρίου, στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος διέθεσε τα δολάρια των ομογενών της Αυστραλίας στις επισκευές ναών και όχι στους σεισμοπαθείς”

  1. […] Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, τον ευχαριστεί για την ενημερωτική ευχαριστήριο επιστολή που του έστειλε, όπου αναφέρει τα ποσά που δόθηκαν […]

Αφήστε ένα σχόλιο