Ο κτηνοτρόφος που κρέμασε τις αλεπούδες στο LesvosNews.gr: “Δεν τις σκότωσα εγώ…”

Στη δικαιοσύνη θα παραπεμφθεί ο 48χρονος Δ.Β. κάτοικος Άγρας Λέσβου, ο οποίος είχε κρεμάσει δύο πτώματα αλεπούδων στον φράχτη του κτήματος του και είχε γράψει σχετικά στο Facebook η “ΚΙΒΩΤΟ” (Διαβάστε παρακάτω)
Ο κτηνοτρόφος επικοινώνησε με το LesvosNews.gr και με αφοπλιστική ειλικρίνεια μας είπε: “Ναι, εγώ τις κρέμασα… Δεν ήξερα ότι είναι αδίκημα… Δεν έχω πάει ποτέ σε δικαστήριο… Λυπάμαι και ζητάω δημόσια συγνώμη… Είχα το όπλο για εκφοβισμό και ποτέ δεν πυροβόλησα όμως… Οι αλεπούδες ήταν πατημένες από αυτοκίνητα στο δρόμο και τις μάζεψα από εκεί… Θεώρησα ότι θα ήταν φόβητρο για να μην έρχονται άλλες αλεπούδες και τρώνε τα ζώα μου… Όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μου έχουν πρόβλημα… Μας τρώνε καθημερινά τα ζωντανά μας… Όριστε… – μας δίνει την παρακάτω φωτογραφία – προχθές ένας κτηνοτρόφος σκότωσε μία αλεπού την ώρα που αυτή κατασπάραζε ένα πρόβατό του…”
Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ “ΚΙΒΩΤΟΥ”
 
“Στις 7 Φεβρουαρίου 2017, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι στην περίφραξη αγροκτήματος στην περιοχή Κουμκός (Παράκοιλα-Άγρα Λέσβου) ήταν κρεμασμένα τα πτώματα δύο αλεπούδων (!) σε προχωρημένη κατάσταση σήψης (!!).
Την επόμενη ημέρα, εθελοντές της οργάνωσής μας μετέβησαν στο σημείο συνοδεία της Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, και διαπίστωσαν το αίσχος που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος και δράστης, ο 48χρονος Δ.Β. κάτοικος Άγρας Λέσβου, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε να θηρεύει παράνομα και του κατασχέθηκε το όπλο.
Σχηματίζεται σχετική δικογραφία για την παράβαση των διατάξεων περί θήρας ενώ τα πειστήρια έχουν προωθηθεί στο Δασονομείο Καλλονής Λέσβου για να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την παράβαση του Δασικού κώδικα ο οποίος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ την έκθεση σε δημόσια θέα και τη διαπόμπευση θηραμάτων.
Το εν λόγω περιστατικό οφείλει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να ντρεπόμαστε η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο όσον αφορά την αντιμετώπιση των ζώων.
Πρέπει να ντρεπόμαστε για το ότι, εν έτει 2017, υπάρχουν άτομα τα οποία κρεμάνε θανατωμένα άγρια ζώα από τα αυτιά μέχρι να σαπίσουν! Γιατί άραγε; Μήπως για να …φοβίσουν τις υπόλοιπες αλεπούδες!;!;
Πρέπει να ντρεπόμαστε για το ότι, εν έτει 2017, σε ένα δρόμο από τον οποίο περνάνε καθημερινά δεκάδες πολίτες, βρέθηκε ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ τυχαίος περαστικός ο οποίος νοιάστηκε να μας ειδοποιήσει για αυτό το αίσχος!
Γιατί άραγε;
Μήπως οι υπόλοιποι περαστικοί και κάτοικοι, που έβλεπαν αυτό το χάλι, το θεωρούσαν φυσιολογικό; Ακόμα και αν δεν ενδιαφέρονταν για τον εξευτελισμό των θανατωμένων ζώων, το ότι σάπιζε ένα κουφάρι κοντά στα σπίτια τους δεν τους ανησύχησε- έστω για λόγους δημοσίας υγείας;
Πραγματικά, έχουμε πολλούς λόγους να ντρεπόμαστε και να θλιβόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο…”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο