Ο Γιώργος Αλεξίου στο 44ο Καταστατικό- Οργανωτικό Συνέδριο το 45ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

synedrio_poe-ota

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

            ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 5,6,7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 44ο Καταστατικό- Οργανωτικό Συνέδριο, το 45ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.

Η μνημονιακή πολιτική που θα επιβάλει η τρόικα και ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση όχι μόνο χειροτερεύει την ζωή των εργαζομένων αλλά καλλιεργεί και ένα κλίμα ηττοπάθειας ή απογοήτευσης.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια , πολλές προσπάθειες καταβλήθηκαν και πολλές σελίδες γέμισαν με προτάσεις προκειμένου να γίνουν καταστατικές αλλαγές.

Άλλοτε με στόχο την διεύρυνση του συνδικαλιστικού κινήματος και άλλοτε για την αποτελεσματικότερη δράση του.

Δυστυχώς σε ελάχιστες περιπτώσεις καταφέραμε να πορευτούμε σε μια κοινή πορεία όλοι μαζί   κι αυτό λόγο μικροπαραταξιακών συμφερόντων.

Εγώ σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου στην διάρκεια του Συνεδρίου προσπάθησα να αναδείξω και προτείνω την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος πιστεύοντας στους κοινούς και δυναμικούς αγώνες, και ότι μέσα από αυτούς θα υπάρξουν αποτελέσματα (θυμίζοντας τους κοινούς αγώνες που δώσαμε για την απόλυση των εργαζομένων ή την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων).

  • Ανάδειξα και μίλησα για κοινούς αγώνες για την χρηματοδότηση των Δήμων και την μη αύξηση του ΦΠΑ.
  • Θέτοντας το θέμα της μείωσης του τουρισμού ζήτησα από το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρει απόφαση για να προτείνει στους Συναδέλφους να παραθερίσουν το καλοκαίρι στην Λέσβο με οικονομικά πακέτα.
  • Ζήτησα την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού και ειδικά για την καθαριότητα τεχνίτες, χειριστές, προσωπικό Παιδικών Σταθμών, για να μπορέσει ο Δήμος να κρατήσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

 

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο