Ο Γιάννης Γιαννέλλης στο Καστελόριζο για να αποτίσει φόρο τιμής στην “Κυρά της Ρώ”

O Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης παρευρέθηκε στη Ρόδο στο 13ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου.

Μετέβη στο Καστελόριζο για τα εγκαίνια της νέας μονάδας αφαλάτωσης του νησιού καθώς, και στο νησί της Ρώ για να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη “Κυρά της Ρώ”.

Στις 19 Απριλίου δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του νεοκλεγμένου ΔΣ του ΕΟΑΕΝ η οποία αποτελούνταν από το Πρόεδρο κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και τα μέλη του ΔΣ κ. Νικόλαο Ρεϊζάκη (Επιμελητήριο Ρεθύμνου), κ. Εμμανουήλ Ζερβάκη (Επιμελητήριο Ηρακλείου), κατόπιν αιτήματος τους.

Ήταν μια πρώτη επαφή γνωριμίας και ενημέρωσης με το νέο ΔΣ όπου σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και επιβεβαιώθηκαν οι ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας που έχουν οικοδομηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στον Γ.Γ και τον ΕΟΑΕΝ και η ανάγκη συνέχισης της δημιουργικής συνεργασίας τους.

Θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση με συγκεκριμένο στοχευμένο πλαίσιο θεμάτων νησιωτικής πολιτικής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΣΑΝΑΔΕΣ

Σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έγινε η αναβληθείσα συνεδρίαση για την σύσταση Επιτροπής σχετικά με :

1.Την διάσωση των παραδοσιακών ταρσανάδων.

2.Την διάσωση του επαγγέλματος του καροβομαραγκού και της πατροπαράδοτης Ελληνικής ναυπηγικής τέχνης

3.Την καταγραφή και διάσωση ιστορικών και παραδοσιακών σκαφών.

Η συνάντηση έγινε με συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Γιάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστου Λαμπρίδη, του Υποναυάρχου ΛΣ (Τ) Ζήκα Ιωάννη, της νεοσυσταθείσας  Διεύθυνσης Ναυπηγοκατασκευαστικών Δραστηριοτήτων του ΥΝΑΝΠ  και του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Φώτη Οικονομίδη.

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να αποσταλεί επιστολή στα Λιμεναρχεία της χώρας με στόχο την καταγραφή των ταρσανάδων, καθώς και των παραδοσιακών σκαφών κ.λ.π.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ”Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών”, για ανταλλαγή απόψεων και άμεση συνάντηση.  Στο μεταξύ θα γίνουν επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία που εμπλέκονται στα παραπάνω θέματα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο