Ο Γαληνός δέχεται το Hotspot στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά για …λίγο !!!

galinos-metanastes-2

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,  Θεόδωρο Δρίτσα, την παρακάτω επιστολή με θέμα τη ναύλωση πλοίου για φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Όπως θα δείτε και στην επιστολή που σας παραθέτουμε παρακάτω, ο Δήμαρχος Λέσβου δέχεται να έρθει το πλοίο – πλωτό Hotspot στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αλλά για λίγο καιρό.

Ο Σπύρος Γαληνός δεν έχει μάλλον καθόλου μνήμη…

Ξεχνά πρώτα από όλα τη λαϊκή ρήση που λέει “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”.

Ξεχνά επίσης ότι πριν από πολύ καιρό, λόγω του συνωστισμού μεταναστών στον Πειραιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αποφάσισε για λίγο καιρό την επιβράδυνση της μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά, που τελικά συνεχίζεται από τον Φεβρουάριο μέχρι και τώρα.

Και φυσικά δεν μιλάμε πια για επιβράδυνση αλλά ούτε για αποσυμφόρηση των νησιών…

Μιλάμε για εγκλωβισμό των δύστυχων αυτών ανθρώπων, σε τόπους που δεν ήθελαν να παραμείνουν με τίποτα.

Δείτε τι γράφει στην επιστολή του προς στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

 

Θέμα: Ναύλωση πλοίου για φιλοξενία αιτούντων άσυλο

Σχετικό:  Υπ. Αριθμ Πρωτ. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 100.0/80336/2016

Συν. : Υπ. Αριθμ.  49775 Πρόταση με θέμα “Ώρες Ευθύνης. Στο Σύγχρονο κάλεσμα της ιστορίας η Τ.Α πρέπει να δηλώσει παρούσα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την επικείμενη ναύλωση πλοίου (σχετικό), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου.

Η δημιουργία ενός προσωρινού πλωτού κέντρου φιλοξενίας είναι σίγουρα μια έκτακτη λύση, που εξυπηρετεί στιγμιαία την τοπική διαχείριση σε περίπτωση αναταραχών. Παρόλα αυτά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ούτε μεσοπρόθεσμη αλλά ούτε και μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Λέσβο. Κατά συνέπεια, η δημιουργία ενός πλωτού κέντρου φιλοξενίας  που θα βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης μας βρίσκει αντίθετους. Θα ήθελα να τονίσω, πως η μόνη λύση στη παρούσα κατάσταση είναι η αποσυμφόρηση της Λέσβου μέσο της μεταφοράς μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε άλλες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επαναλάβω την ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων, διευρυμένη σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων της Λέσβου ώστε να υπάρξει ενημέρωση και συναπόφαση για τις επόμενες ενέργειες που αφορούν τη Λέσβο.

Τέλος, σας κοινοποιώ πρότασή μου την οποία έχω ήδη αποστείλει στην ΚΕΔΕ και αφορά την δημιουργία εθνικού και σε δεύτερο χρόνο πανευρωπαϊκού δικτύου πόλεων, το οποίο θα αναλάβει την φιλοξενία των αιτούντων άσυλο σε μικρής έκτασης και χωρητικότητας δομές, ενώ οι Ελληνικές περιφέρειες θα αναλάβουν να στεγάσουν όλες τις υπηρεσίες ασύλου, δίνοντας τη δυνατότητα ταχύτερης διεκπεραίωσης και άμεσης αποσυμφόρησης.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία σχετικά με το θέμα και ευελπιστώ στις όσο το δυνατόν ταχύτερες ενέργειές σας.

 

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός

        

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ο Γαληνός δέχεται το Hotspot στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά για …λίγο !!!”

  1. Ε.Σπανοπουλος

    Λυπαμαι γιατι ο Δημαρχος φασκει κ αντιφασκει,ενω εχει δηλωση οτι δεν θα δεχθη πλοιο για φιλοξενια παρανομων μεταναστων,πουθενα δεν εχει σταθη σωστα,,γνωριζη τι σημαινει SOLAS,αυτο που ετοιμαζεται να κανη ειναι ωρολογιακη βομβα για τον βιοτοπο της περιοχης και θα κρατηση πολυ,η αποιριψη λυματων στη θαλασσα απαγοτευεται υπεραυστηρα,τα φτηνο σαπιοκαραβο που θα φερουν θα εχη ευκολιες χημικης επεξεργασιας,που θα πρεπη να ελενχονται απο καταλληλους επιθεωρητας,αλοιως τα λυματα πρεπει να παραδιδονται στη στερηα,εχει ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΦΡΟΝΤΙΣΗ?ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΑ θα ριχνονται στη θαλλασα,μετα σκεπτεται τι μπορη να γινη σε περιπτωση συντριβης μεταξυ των,που μπορη να βαλουν και πυρκαια στο πλοιο,παντως τετοιες αποφασεις θα μας βρουν αντιμετωπους

Αφήστε ένα σχόλιο