Ο Δήμος Λέσβου ετοιμάζει σχεδιασμό για την τουριστική προβολή του νησιού μας… Έχουμε τα εχέγγυα για να αποδώσει;

Από το Δήμο Λέσβου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου που μιλάει για ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ.

Δεν ξέρουμε πόσο θα στοιχίσει στο Δήμο Λέσβου η συγκεκριμένη μελέτη – καλό θα ήταν να είχαμε και αυτή την ενημέρωση –  που πρόκειται να γίνει, αλλά ξέρουμε με σιγουριά ότι δεν πρόκειται να αποφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Κι αυτό όχι γιατί αμφισβητούμε την εταιρεία που θα την πραγματοποιήσει, αλλά ούτε και είμαστε κατά των σχεδιασμών και των σοβαρών, προγραμματισμένων μελετών.

Αλλά για να πετύχεις στο εγχείρημα της προβολής της Λέσβου, θα πρέπει πρώτα από όλα να έχεις τα εχέγγυα για να μπορείς να ελπίζεις σε κάτι θετικό.

Και τα θετικά αποτελέσματα στην τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου δεν θα έρθουν ποτέ…

  1. Αν δεν λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το μεταναστευτικό – προσφυγικό θέμα.
  2. Αν δεν βελτιωθούν στο απόλυτο οι ατμοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με βασικούς ξένους προορισμούς.
  3. Αν δεν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας των ξενοδόχων και αν δεν γίνουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα των 5 αστέρων.
  4. Αν δεν υπάρξουν κίνητρα – οικονομικές ενισχύσεις, επιδοτήσεις, ελαφρύνσεις κλπ – για να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω.  

Αυτά είναι από τα βασικά που πρέπει να γίνουν, για να μπορούμε κατόπιν να μιλάμε για σχεδιασμούς τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου.

Διαβάστε τι αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Λέσβου:

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

“Πρωτογενής έρευνα για τον σχεδιασμό των δράσεων τουριστικής προβολής της Λέσβου βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δήμου Λέσβου, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής οικονομίας του νησιού.

Η πρωτοβουλία αυτή αναπτύσσεται σε συνεργασία με τους συλλογικούς τουριστικούς φορείς του νησιού και υλοποιείται από την εταιρεία tourism generis, ειδική στα θέματα ελληνικού και διεθνούς τουρισμού (www.tourism-generis.com).

Η πρωτοβουλία αφορά σε έρευνα-μελέτη με σκοπούς: α. τη δημιουργία μιας άτυπης δομής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των επιχειρηματικών φορέων του τουρισμού, β. την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων της Λέσβου, με σκοπό την επιμήκυνση της περιόδου, γ. την προτεραιότητα-στοχοθέτηση των γεωγραφικών και προϊοντικών αγορών και δ. το πλαίσιο-επικοινωνίας/προβολής του τουριστικού προορισμού «Λέσβος».

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Λέσβου, αναγνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού, επιδιώκει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου, σε συνεχή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με τεχνοκρατική υποστήριξη».

Ο Πρόεδρος της tourism generis, Γιώργος Δρακόπουλος επεσήμανε τα παρακάτω: «Για την tourism generis, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση από τον Δήμο Λέσβου να συμβάλλει με τις γνώσεις και την εμπειρία της στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Με δεδομένη την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, αλλά και των συλλογικών φορέων του τουρισμού του νησιού, ευελπιστούμε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προορισμού «Λέσβος».”

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο